Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
12 жовтня 2020 р.

КП "ЧТУ" готується прийняти п'ять нових тролейбусів


Фото № 1

Транспортний парк КП «ЧТУ» цього року поповниться п'ятьма новими тролейбусами чернігівського виробництва, які вже скоро будуть курсувати містом. Як розповів директор комунального підприємства Руслан Ємець, 28 вересня підписано договір з ТОВ «Еталон-Лізинг», який передбачає поставку машин протягом місяця. У цей період кожен готовий тролейбус працівники ЧТУ оглядають і випробовують, "обкатують" - це є складовими процесу їх приймання. Наразі таким чином чернігівські тролейбусники вже продіагностували три з п'яти "рогатиків". Один пройшов випробування без зауважень, щодо двох виникли питання, про які було повідомлено виробника для виправлення недоліків. Приймання триватиме і цього тижня.

Як і в попередні роки, закупівля здійснюється за кошти бюджету міста, без залучення кредитів. Таким чином, за останні 5 років у Чернігові придбали вже 32 нових тролейбуси. Це фактично третина всього транспортного парку комунального підприємства. Зараз з 97 одиниць тут у робочому стані 80, при цьому майже половина з них відпрацювала свій ресурс - тож нові для міста дуже потрібні.

Цього року процедура закупівлі нової техніки дещо затягнулася.

      - Ми оголошували кілька разів тендерну процедуру закупівлі тролейбусів, але вони не відбулися, тому що не було достатньої кількості учасників. Отже, перейшли до так званої переговорної процедури, - пояснив причини затримки Руслан Ємець.

Досить низька ціна та бажання підтримати місцевого виробника, бо це робочі місця та податки до бюджету, лягли в основу рішення щодо закупівлі саме цих тролейбусів. Хоч своєю якістю українські, в тому числі й чернігівські тролейбуси поступаються європейським, але ж і їх вартість за одиницю приблизно у два рази менша. Окрім того, завдяки тому, що підприємство-виробник знаходиться безпосередньо в Чернігові, під час і після гарантійного терміну є можливість отримувати технічну допомогу більш зручно та оперативно.  

Дивіться також сюжет телеканалу "Новий Чернігів" на цю тему:

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!