Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
7 жовтня 2020 р.

На капітально відремонтованій Ремісничій висаджують підрощені 10-річні платани


Фото № 1

Вулиця Реміснича після капітального ремонту стає зеленішою. Цього тижня тут уздовж лівої сторони в напрямку Воскресенської  церкви працівниці КП «Зеленбуд» висаджують підрощені 10-ти річні саджанці платанів. Для Чернігова це не типові, однак перспективні дерева.

        - Хоч і вважалося раніше, що платан - південне дерево, але ж кліматичні умови змінюються і зараз у нашому місті вони повинні себе дуже добре почуватис. Був експеримент, ми висадили платан у Чернігові - і вже два роки він дуже гарно росте, - зазначає начальник КП «Зеленбуд» Роман Старіков.

Аби рослини краще приймалися, місто бере їх щонайменше 5-річного віку і з закритою кореневою системою. Це також дозволяє висаджувати їх у будь-яку пору року. На підприємстві кажуть: самі платани до умов не вибагливі. Якщо, наприклад не вистачає вологи - листя може повністю опадати і потім так само швидко розпускатися. У них практично голий стовбур, широке листя та розлога крона, що може повністю закрити дорогу.

       - Саме дерево росте дуже великим, з великою кроною, воно буде давати гарну тінь та шумоізоляцію, - додав Роман Старіков.

Алею з молодих дерев на Ремісничій роблять на прохання мешканців та за відповідним дорученням міського голови. Попри те, що на вулиці прокладені численні комунікації, тут усе-таки знайшли можливість  зробити зелені зони. На сьогодні вже висаджено 19 платанів по одній стороні вулиці. По іншій стороні дерева будуть досаджуватись після облаштування місць під них будівельниками. Загалом цієї осені тут мають висадити майже 40 дерев.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Сюжет ТК "Дитинець" 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!