Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 жовтня 2020 р.

Андрій Дериземля привітав боксерів збірної Чернігівщини з визначною перемогою

+8
+5

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11

2 жовтня керівник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради Андрій Дериземля взяв участь у прес-конференції, присвяченій феєричному переможному виступу чернігівських боксерів на Кубку України з боксу-2020. Збірна нашої області показала кращий результат на національних змаганнях такого рівня за всі роки існування чернігівського боксу, завоювавши дві золоті (Денис Песоцький, Данило Жасан) і одну бронзову (Андрій Тимошенко) медалі.

На початку пресконференції президент Чернігівської федерації боксу Євген Артюх вручив Андрієві Дериземлі подяку за те, що він вже протягом 5 років активно допомагає обласній та міській федераціям цього виду спорту. У свою чергу, керівник управління привітав спортсменів з перемогою і відзначив, що ці федерації у своїй роботі можуть вважатися прикладом для інших.

Сьогодні в Чернігові бокс є видом спорту, який обирає для себе багато дітей і молоді.

 - Наша базова школа – це школа «Атлет», яка на стадіоні. Є відділення і в наших клубах за місцем проживання – наприклад, на П’ятницькій працюють наші тренери. На мій погляд, вони професіонали і займаються з дітьми досить якісно. У бокс діти приходять з 8-9 років. Мені насправді подобається робота цієї федерації. Її в нас очолює людина, яка переживає за бокс і розвиває його, відкриває відділення по області. Окрім того, на території міста працює й обласна школа, де теж є відділення боксу. А також школа ШВСМ (Школа вищої спортивної майстерності) – там теж є відділення, де займаються боксери. Проблем з набором на бокс нема - діти приходять, це цікавий вид спорту. Але і секцій не бракує - ми сьогодні задовольняємо потреби всіх хто звертається, - прокоментував керівник міського управління .

Учасники пресконференції – спортсмени та їх тренери – розповіли про підготовку до турніру, перебіг боїв чернігівських спортсменів, а також про подальші спортивні плани. До речі, цей Кубок України для більшості боксерів став першим турніром після багатомісячної перерви через карантинні обмеження по COVID-19. Тож загальним настроєм зустрічі було «і спортсмени, і вболівальники дуже скучили за боксом».

***

Денис Песоцький у в/к 64 кг (ОДЮСШ, тренер Павло Примаченко) провів 3 переможні поєдинки. 4-й не відбувся: суперник з Черкас знявся з двобою. 1/4 фіналу: дуже важкий поєдинок з МСМК, чемпіоном України 2017 Дмитром Черняком (Луганськ) і перемога! 1/2 перемога над сильним представником Вінниці, медалістом юніорських і молодіжних ЧЄ і ЧС Ігорем Ковтуном. А в фіналі - перемога над срібним призером юнацьких Олімпійських Ігор Тарасом Бондарчуком з Броварів.

Данило Жасан у в/к 81 кг ( ОДЮСШ, тренери Андрій Корець та Вадим Казанін). Перший двобій в 1/4 фіналу, з суперником з Луганську, Данило завершив у 2 раунді після 3 нокдаунів. 1/2 фіналу: Жасан бере реванш у давнього знайомого, МСМК з Вінниці, боксера - професіонала, Андрія Ісакова. Фінал: теж реванш у поєдинку з харківським боксером Максимом Коцом і заслужена перемога!

Андрій Тимошенко (Новгород - Сіверський, МС, тренер Віктор Балабко) став «бронзовим» призером змагань. Андрій в 1/4 переміг представника Борисполю, але отримав неприємне розсічення, що і завадило йому повністю реалізувати свій потенціал у півфіналі з Чемпіоном Європи і призером світу серед молоді Іваном Папакіним, який представляє Бровари.

У загальному заліку Чернігівська область зайняла 2 місце серед усієї України.

Кубок України з боксу серед чоловіків - Меморіалу Макара Мазая 2020 - проходив у Маріуполі з 21 по 27 вересня. За титул чемпіона боролися близько 150 найсильніших боксерів з усіх областей України.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!