Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
1 жовтня 2020 р.

До Дня людей похилого віку для них у чернігівському сквері влаштували концерт просто неба

+7
+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10

1 жовтня відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН 14 грудня 1990 року. Україна підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 року теж щорічно відзначає цей день.

У Чернігові до Дня людей похилого віку в сквері біля Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Деснянського району Чернігівської міської ради (вул. Рокоссовського, 18) відбувся концерт, на який зібралися підопічні центру та їх сусіди. Перед виступами артистів до зібрання з теплими словами поваги та підтримки звернулися заступник чернігівського міського голови Олександр Ломако та керівник міського управління сім’ї, молоді та спорту, який є одночасно депутатом міської ради по цьому округу, Андрій Дериземля.

- В Україні і в світі дуже багато людей, у яких по-різному склалися життєві обставини й вони самотні. Коли людина самотні в похилому віці – це, звичайно, складно з будь-якої точки зору. У Чернігові працюють два територіальних центри – Деснянський і Новозаводський, і я хочу подякувати всім їх співробітникам, які кожного дня своєю увагою, своїм натхненням допомагають таким людям відчувати підтримку. А всім чернігівцям я бажаю: хай вас завжди підтримують ваші близькі, ваші друзі, знайомі, сусіди – щоб ніхто в цьому житті не почувався самотнім! – таке побажання у вітальному слові озвучив Олександр Ломако.

Принагідно гості нагадали і про те, що концерт сьогодні не даремно відбувається просто неба. І дуже правильно, що абсолютна більшість глядачів на ньому - в захисних масках. Вони закликали всіх берегти своє здоров’я, дотримуючись  застережних заходів: гігієни рук, носіння масок у громадських місцях, а також соціальної дистанції, особливо в закритих приміщеннях зі скупченням людей.

А мистецьким подарунком усім присутнім стали виступи артистів Міського палацу культури.

***

День людей похилого віку – можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

В Україні кожен 5 мешканець – особа похилого віку, і шоста їх частина - самотні люди.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!