Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
1 жовтня 2020 р.

Відсьогодні Департамент соціальної політики Чернігівської міської ради набув повного обсягу повноважень

З сьогоднішнього дня – 1 жовтня - у повному обсязі вступили в дію прийняті раніше рішення Чернігівської міської ради, якими у зв’язку з ліквідацією в місті районних рад їх повноваження в сфері соціального захисту передані міському Департаменту соціальної політики. А департамент, відповідно, відсьогодні набув повного обсягу своїх повноважень.

Наприклад, громадяни, які звертаються за оформленням субсидій чи соціальних допомог, ще вчора приходили до районного УПСЗН, а сьогодні вже де-юре – до відповідного структурного підрозділу міської ради. Також і районні територіальні центри соціального обслуговування (надання соціальних послуг) відсьогодні в Чернігові підпорядковуються вже цьому міському департаменту, а не районним радам.

Водночас, для громадян, яким ці структури надають соціальні послуги, зміни пройдуть непомітними.  Чернігівці приходитимуть за тими ж адресами і з можуть вирішити там усі ті свої питання, що й раніше. Зміни стосуються тільки керівництва та підпорядкування.

Для того, щоб здійснення функції соціального захисту громадян відбувалося в повному обсязі, на виконання вже затверджених Чернігівською міською радою соціальних програм виконавчий комітет Чернігівської міської ради 1 жовтня прийняв низку технічних рішень:

"Про встановлення загальної граничної чисельності працівників територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Деснянського району Чернігівської міської ради"

"Про встановлення загальної граничної чисельностіпрацівників територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Новозаводського району Чернігівської міської ради"

"Про затвердження Переліку соціальних послуг, умов та порядку їх надання, Порядку надання транспортних послуг територіальними центрами соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Деснянського та Новозаводського районів Чернігівської міської ради"

"Про встановлення додаткових до передбачених законодавством гарантій щодо соціального захисту окремих категорій громадян"

"Про внесення змін до рішенн виконавчого комітету міської ради від 20 лютого 2020 року № 65 "Про створення комісії щодорозгляду заяв на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб"

"Про затвердження Порядку фінансування витрат на безоплатне поховання та відшкодування витрат за здійснене поховання учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності і осіб з інвалідністю внаслідок війни"

"Про створення комісії з питань надання населенню субсидій та соціальних допомог"

Прийняття цих документів є нормативно-правовим забезпеченням для подальшого безперервного надання громадянам всіх видів соціального захисту. Проєкти рішень виконкомом прийняті без змін.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!