Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 вересня 2020 р.

Як Чернігову позбутися заторів на дорогах? Міський голова доручив розробити концепцію


Фото № 1

Міський голова Владислав Атрошенко сьогодні, 29 вересня, на щотижневій ранковій нараді доручив профільним підрозділам міської ради, залучивши патрульну поліцію, протягом місяця напрацювати спільну концепцію по вирішенню проблеми заторів у місті. На сьогодні загальна ситуація така, що машин з кожним роком більшає. І все частіше виникає проблема автомобільних "пробок".

Водночас, на кожній зустрічі міського голови з мешканцями Чернігова звучать прохання про додаткове встановлення нових світлофорних об’єктів або "лежачих поліцейських" біля будинків, закладів освіти та інших місць, де проходить багато людей. Безумовно, встановлення обмежень на дорозі необхідне, але і робити це потрібно правильно, щоб не паралізувати транспортне сполучення.

Отже, назріла необхідність визначитися в цьому питанні з подальшою стратегією розвитку транспортної системи міста. Чи це буде круговий рух на всіх завантажених перехрестях, чи збільшення числа регульованих світлофорних об'єктів, чи вирішення проблеми в якийсь інший спосіб. 

      - Я хотів би, щоб ми провели робочу нараду разом з патрульною поліцією і вирішили, який шлях краще. Для нас дешевше встановлення світлофорного об'єкта, але в часи пік це буде призводити до заторів, а в зимовий період взагалі на дорогах буде колапс. Також необхідно порадитися і спільно з патрульною поліцією зробити концепцію нашого бачення розв’язок, які "просяться" .  Це перетин вул. 1 травня – Рокоссовського, вул. Малиновського, вул. 1 травня – Кільцева та ряд інших локацій по місту, - зазначив міський голова.

Інакше - якщо виконати всі прохання від мешканців, які хочуть, щоб було встановлено обмеження на дорогах - Чернігів перетвориться на місто суцільних лежачих поліцейських та регульованих переходів, це буде на кожному кроці, зазначив він. І машини постійно будуть стояти в пробках.

- Таким методом ми приділимо увагу питанню безпеки, але ціна цього буде – повний колапс дорожнього руху в місті. Безумовно, є адреси, де необхідне обмеження руху і це робити потрібно. Але водночас треба розробляти і методи вирішення питання скупчення автомобілів на дорогах. Якщо раніше можна було з одного кінця міста приїхати в інший кінець за 10-15 хвилин, то сьогодні ми витрачаємо на це вже набагато більше часу, проводячи половину шляху в заторах, - додав мер.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!