Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 вересня 2020 р.

Чернігів долучився до Всеукраїнського патріотичного забігу з легкої атлетики в пам’ять про загиблих воїнів

+18
+15

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18
Фото № 19
Фото № 20
Фото № 21

27 вересня Чернігів долучився до Всеукраїнського патріотичного забігу з легкої атлетики в пам’ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за героїв України». Дощова та прохолодна погода не стала на заваді тим, хто вирішив саме за допомогою спорту висловити вдячність за можливість жити, не чуючи у себе вдома пострілів війни.

Перед стартом забігу присутні вшанували героїв України хвилиною мовчання.

- Ми своєю акцією підтримуємо пам’ять про наших загиблих бійців, висловлюємо повагу, показуємо, що Чернігів – це українське місто, яке шанує своїх героїв, - звернувся до учасників перед забігом заступник чернігівського міського голови Олександр Ломако.

- Це той мінімум, який ми можемо віддати тим людям, які загинули за нашу Незалежність. Вшанувати їх пам’ять: адже дійсно вони герої. Вклонитися їх батькам, рідним – багато з них також тут присутні, - сказав у коментарі журналістам керівник міського управління сім’ї, молоді та спорту Андрій Дериземля.

Організатори забігу — Департамент сім`ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації, Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради, Міністерство у справах ветеранів, Координаційна рада ветеранів АТО/ООС при Чернігівській ОДА та спільнота «Біговий Чернігів».

Проведення забігу закладає щорічну традицію вшанування пам’яті захисників, що віддали своє життя у боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України. Саме цього дня, під час проведення забігу, кожен учасник вкотре зможе пригадати побратима чи посестру, батька чи матір, сина або доньку, чоловіка чи дружину, які більше ніколи не матимуть можливість пробігти під блакитним небом України, але які назавжди залишаться у пам’яті нашого народу Героями.

 

Докладніше – у відео сюжеті телеканалу «Дитинець»:

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Фото Віктора Кошмала

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!