Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
22 вересня 2020 р.

Виконком міської ради погодив проведення до Дня міста Чернігова святкового салюту


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

26 вересня в Чернігові відбудеться святковий салют до Дня міста. Дозвіл на його проведення, передбачений вимогами чинних на сьогодні в місті Правил благоустрою, погодив сьогодні, 22 вересня, виконавчий комітет Чернігівської міської ради.

Детальний план святкових заходів буде оприлюднений протягом доби, а в загальних рисах про них на засіданні виконкому розповів заступник міського голови Олександр Ломако. 

- На загальноміській нараді чернігівський міський голова Владислав Атрошенко вже повідомив, що у зв’язку з ситуацією з короновірусною хворобою ми відмовилися цього року від великого концерту на Красній площі. Але все одно День міста – це свято, і чернігівці заслуговують на святкування цього дня. Ми без великого скупчення людей плануємо провести в суботу і в інші дні на площі традиційний фестиваль Чернігів The best і виступи духових оркестрів. На жаль, так само через коронавірус цього року не буде параду оркестрів – тому що серед тих оркестрів, які ми запрошували, є випадки, коли їхні учасники захворіли і там всі на самоізоляції. Тому не буде параду оркестрів, але будуть виступи духових оркестрів на різних локаціях Чернігова. І традиційно буде виступ почесного громадянина міста Чернігова пана Сукача з колективом оркестру філармонії. А також буде святковий салют о 21 годині на Красній площі. Разом з тим, ми просимо людей не скупчуватися в одному місці в цей час: його буде видно з великої території, тому не обов’язково всім знаходитися саме на Красній площі. Отже, без великих концертів, без великих заходів, але все одно День міста  ми  урочисто обов’язково відсвяткуємо. Саме для цього зараз приймаємо рішення виконавчого комітету: щоб юридично і практично мати право це зробити, - зазначив він.

Також Олександр Ломако повідомив представникам ЗМІ та громадськості, що ні святковий салют, ні сцена, на якій буде проходити фестиваль Чернігів The Best, не оплачуються з бюджету міста.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!