Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
22 вересня 2020 р.

З нагоди Європейського тижня мобільності: огляд зробленого в Чернігові

+7
+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10

Сьогодні, 22 вересня – останній в цьому році день традиційного Європейського тижня мобільності.  Це загальноєвропейська ініціатива, до якої приєднуються й українські міста. Вона спрямована на поліпшення стану довкілля і умов життя в громадах. Захід заохочує місцеву владу запроваджувати та підтримувати розвиток сталих видів пересування, а мешканців - спробувати альтернативні види транспорту або взагалі відмовитись від нього.

У рамках Європейського тижня мобільності розповідаємо про впроваджені та заплановані сталі заходи, які забезпечують нові можливості для переміщення Черніговом.

Чернігів стає екологічнішим

Загальна протяжність велодоріжок по місту Чернігову – 36 км. Цьогоріч велодоріжки також з’явились на вул. Героїв Чорнобиля та 77-ї Гвардійської дивізії.

За останні 4 роки комунальне підприємство «Чернігівське тролейбусне управління» придбало 27 нових низькопідлогових тролейбусів. До кінця 2020 року очікується ще 5 одиниць нового сучасного електротранспорту.

Чернігів стає безпечнішим

Влітку цього року на проспекті Миру збудовано новий підвищений перехід. Такі переходи у нашому місті вже раніше облаштовані біля 3-ої школи, на вул. Ріпкінській та на вул. Шевченка.

Під час виконання ремонтів доріг, тротуарів, внутрішньо-будинкових  проїздів  обов’язково здійснюється пониження бордюрів, передбачаються пологі з’їзди задля зручності пішоходів та осіб з особливими потребами.

За 2020 рік виконано облаштування 306,3 м2 тактильною плиткою пішохідних переходів та перетинів тротуарів з внутрішньо-будинковими проїздами  (загалом по місту 700 м2) та 1020 м. п. пониження бордюрів на пішохідних переходах  (загалом по місту 3000 м. п.).

Чернігів стає зручнішим

У 2020 році розпочато капітальний ремонт вул. І. Мазепи із створенням нової дороги до мікрорайону Шерстянка. Після його завершення мешканці раніше відрізаного залізничними коліями від основної частини міста району отримають більш короткий та зручний шлях до міської інфраструктури.

Завершується реконструкція прилеглої території до ліцею № 22, де замість суцільної автомобільної дороги та невпорядкованої паркової стежки облаштовано зручні, безпечні для малечі пішохідні доріжки.

Влітку 2020 року було знайдено можливість забезпечити громадським транспортом (автобусний маршрут №1) вул. Полуботка та пр. Перемоги, де знаходяться важливі соціальні організації, зокрема які опікуються питаннями осіб з інвалідністю.

З початком 2020 навчального року відновились спеціальні рейси низькопідлогових тролейбусів, які здійснюються для перевезення дітей з інвалідністю до Чернігівського навчального реабілітаційного центру на вул. 1-го Травня.

 

У 2020 році Чернігів посів перше місце в Рейтингу доступності міст України «Тостер».

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!