Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 вересня 2020 р.

У Чернігові один клас ЗНЗ №3 переведений на дистанційне навчання


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Сьогодні, 17 вересня, під час засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради обговорили низку окремих питань життєдіяльності міста, одне з яких стосувалося стану захворюваності на COVID-19.

За словами чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, вчора ввечері стало відомо, що один учень 10-го класу загальноосвітньої школи №3 захворів на коронавірусну інфекцію. У цьому класі навчається загалом 31 учень. Відсьогодні всі вони відправлені на самоізоляцію і переведені на дистанційну форму навчання.

- Зараз ми зобов’язані встановити коло контактних осіб. Відповідно і вчителі попадають у коло контактних. Загальна кількість вчителів у цій школі – 96, з них: 28 вже зараз знаходяться на лікарняному через різні захворювання, 3 з яких - у інфекційному відділенні саме з COVID-19, - повідомив він.

Міський голова також додав, що у даному 10-му класі загалом викладає 18 вчителів, з них: 7 – на лікарняному, включаючи один підтверджений випадок COVID-19, та ще два, по яким очікуються результати тестування на наявність цієї хвороби.

Тобто, якщо виокремити 24 вчителя початкових класів, наразі для навчання учнів старшого віку у школі із загальної кількості залишається тільки 44 вчителя.

- Такій кількості вчителів дуже важко забезпечити навчальний процес у звичайному режимі, - підкреслив Владислав Атрошенко.

Начальник управління освіти міської ради Василь Білогура зазначив, що вчора були проведені консультації з освітянами з інших областей, де вже багато класів відправлені на самоізоляцію. Наразі тільки один клас третьої школи працює дистанційно, всі інші діти навчаються у звичайному режимі. Вчителі, які приходять на роботу, знаходяться під наглядом медичного працівника, а також дотримуються всіх рекомендованих заходів безпеки. Якщо позитивні випадки будуть і надалі підтверджуватися, то карантинні заходи тоді будуть посилюватися. Станом на зараз ситуація контрольована, і надалі рішення прийматимуться по ситуації.

- За подібних обставин ми просто фізично будемо змушені переходити на дистанційну форму навчання в окремих освітніх закладах. Зараз ми попереджаємо батьків про це. У нас вже є приклад третьої школи, де майже половина вчителів хворіють. Я ще раз прошу всіх чернігівців дотримуватися карантинних заходів. Хвороба реально проходить дуже важко, хворіють і молоді люди, і спортсмени. Хвороба виснажує навіть фізично здорових людей,- підкреслив міський голова.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!