Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
9 вересня 2020 р.

Реконструкція каналізаційного колектору вздовж Чорториївського яру буде завершена у листопаді

+16
+13

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18
Фото № 19

У Чернігові з червня поточного року проводять реконструкцію каналізаційного колектору та будівництво лотка для водовідведення вздовж Чорториївського яру. Ремонтні роботи планують завершити на початку листопада. Проєктом також передбачене влаштування оглядових колодязів та пішохідних містків. 

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 8 вересня особисто перевірив хід виконання цих ремонтних робіт.

Реконструкція самопливного каналізаційного колектору - це частина комплексного проєкту. Загальна його вартість - більше 40 млн грн. Прокладають колектор в обхід житлового сектору від вулиці Мезенцева до каналізаційної насосної станції №3 по вул.Мстиславській, 100-а. 

- Ці роботи надзвичайно важливі, оскільки мають велике значення для створення інфраструктури саме комунікацій міста Чернігова.  Третя насосна станція найстаріша у місті, тож вона потребує реконструкції. Два роки тому її заливало дощовою водою. І  саме під час підтоплення ми підняли низку питань по влаштуванню самопливного каналізаційного колектору з вул.Єськова до 3-ї КНС. Далі каналізаційна насосна станція знаходиться в низині і вона піднімає каналізаційні викиди вище до «конфетки». Всі ці комунікації  закладені під лоток, який ми зараз бачимо. Це важливий проєкт, оскільки вирішує також питання підтоплення вулиці Декабристів і відвід води по цій ділянці до Стрижня, - зазначив міський голова.

Через особливості рельєфу дуже часто тут збираються дощові й талі води, які регулярно підтоплювали двори приватного сектору та гаражний кооператив №29. Ще однією причиною підтоплень є те, що зливова каналізація на території гаражного кооперативу збудована самими же власниками гаражів з порушеннями. Щоб проблему підтоплення вирішити, одночасно з будівництвом колектору тут будують водовідвідний лоток, який захищатиме ґрунт від розмивання. Він має чималі розміри: ширину 3 метри і глибину 1,5 метри.

- Будівництво йде з нижньої частини наверх, через гаражний кооператив. Я попереджаю власників окремих гаражів, які незаконно збудовані на ливневій каналізації, що у них будуть, м’яко кажучи, незручності. Далі ми будемо врізатись в існуючі комунікації ливневої каналізації на переході через проспект Миру, і далі будемо підніматись по вул.Декабристів, - додав міський голова.

Мешканці приватного сектору сусідніх вулиць звернулися до очільника міста з проханням облаштувати й дорожнє покриття.

- Звичайно це потрібно робити, але спочатку треба закінчити ці роботи. Щорічно на ремонт доріг приватного сектору з міського бюджету йде близько 10-20 млн грн. Район складний і я визнаю, що він потребує уваги міської влади. За наявності фінансової можливості ми будемо це робити, але в пріоритеті - загальноміські комунікації, - пояснив він.   

Реконструкція мереж під територією гаражного кооперативу №29 продовжуватиметься наступного року, наразі розробляється проєктна документація.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!