Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
8 вересня 2020 р.

Робоча група розглянула проєкти, подані на Бюджет участі

+12
+9

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15

Проєкти Громадського бюджету (бюджету участі) вже шостий рік поспіль реалізовуються у Чернігові. Починаючи з 2015 року, чернігівці мають можливість за кошти міського бюджету втілити свою ідею, яка на їх думку є важливою для нашого міста. Цього року на пропозиції мешканців виділяється 21 млн грн. У тому числі: на реалізацію малих проектів - 15% (3,15 млн грн), на реалізацію великих проектів - 85% (17,85 млн грн).

Робоча група з питань реалізації бюджету участі в місті Чернігові 7 вересня обговорила усі продані ініціативи до електронної системи "Громадський проект". До розгляду представлено 81 проєкт від громадян міста на загальну суму майже 69 млн грн. Про це повідомив заступник чернігівського міського голови, голова робочої групи Олександр Ломако на початку засідання.

Серед поданих проєктів: великих – 47, на загальну суму 59 961 306 грн, малих – 34, на загальну суму 8 182 143 грн.

Вони поділені за такими категоріями: безпека та громадський порядок, культура та мистецтво, освіта, охорона здоров'я, соціальний захист, спорт та туризм. Найбільше проєктів стосуються облаштування об'єктів комунальної власності територіальної громади м.Чернігова (17), покращення благоустрою міста (16).

Нагадуємо, що найголовнішими критеріями при відборі проєктів є загальнодоступність та безкоштовність для мешканців міста.

За результатами обговорення члени робочої групи допустили до голосування 59 проєктів, які були без ґрунтовних зауважень. Інша частина поданих проєктів потребувала обговорення та уточнення. Так, 15 пропозицій були з вагомими зауваженнями, тому їх відправили на доопрацювання. Допущення їх до голосування розглядатимуть на наступному засіданні робочої групи. На жаль, 7 проєктів були відхилені, оскільки реалізація їх не можлива через невідповідність Бюджетному кодексу, Положенню міської Програми чи тематика проєкту не знаходиться у підпорядкуванні міської ради.

Електронне голосування за погоджені проєкти Бюджету участі відбудеться майже у традиційні строки – з 20 вересня по 4 жовтня.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет телеканалу "Новий Чернігів"

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!