Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
3 вересня 2020 р.

Надзвичайний та Повноважний Посол Малайзії в Україні завітав до Чернігова

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

Сьогодні, 3 вересня, в Чернігівській міській раді відбулась зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Малайзії в Україні паном Дато Раджа Реза Раджа Заїб Ша та торговим представником MATRADE Малазійської корпорації розвитку зовнішньої торгівлі Віталієм Бойко. Зустрівся з ними заступник чернігівського міського голови Олександр Ломако.

В режимі діалогу учасники зустрічі обговорили потенційні напрямки економічної співпраці між країнами.

- Для українців Малайзія завжди була і є прикладом успішної країни, яка за короткий термін змогла показати чудовий результат, об’єднати країну навколо конкретної мети, досягти швидкого темпу економічного розвитку і продемонструвати світу чудовий приклад відкритого суспільства, що є вартим уваги та поваги. Україна також хотіла б показати швидке економічне зростання і швидкий розвиток нашої держави. Тому із задоволенням готові приймати досвід ваших успішних реформ, - сказав Олександр Ломако на початку зустрічі, вітаючи гостей у нашому місті. – Чернігів – це місто не тільки з величним історичним минулим, це місто, яке зараз демонструє найбільш швидкий темп розвитку серед усіх обласних центрів України.

Олександр Ломако також зауважив, що Чернігів має гарні логістику та економічний потенціал,  місто має багато ділянок, де можна будувати нові об’єкти, а також чудові умови для розвитку зеленого туризму, який зараз дуже популярний в Україні. У планах міської влади – побудова на базі концерну «ЧеЗаРа» технологічного парку. Крім того, Чернігівщина – регіон з розвиненим аграрним сектором. А технологічний університет може бути партнером у ряді міжнародних проєктів, зокрема стосовно технологічних продуктів та IT-сфери.

Економічні зв’язки України з Малайзією зростають кожного року,  і за минулий рік загальний обсяг торгівлі товарами зріс на 16%. Експорт підприємств міста Чернігова до Малайзії традиційно складає близько 2 млн дол. США на рік. Серед основних експортерів – підприємство Джи Ен Ел, які експортують зернові культури та крупи. Тож, на думку заступника міського голови, є дуже багато моментів для розвитку і масштабування цього успіху та двосторонньої співпраці у різних сферах.

Надзвичайний та Повноважний Посол Малайзії висловив задоволення від перебування у Чернігові, це його перший візит до нашого міста. Він зауважив, що Чернігів та Чернігівщина має великий потенціал у багатьох сферах, включаючи сільськогосподарську галузь та харчову промисловість. Також повідомив, що Малайзія - це країна з досить розвиненою промисловістю і більшу частину своєї продукції вона імпортує. Пан Дато Раджа Реза Раджа Заїб Ша висловив зацікавленість у співпраці в різних сферах, зокрема, в енергетичній галузі, експорті з Чернігівщини ягід та фруктів.

Наприкінці учасники зустрічі обмінялися сувенірами та сфотографувалися на згадку.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!