Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 серпня 2020 р.

У Чернігові вшанували пам’ять захисників України

+34
+31

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18
Фото № 19
Фото № 20
Фото № 21
Фото № 22
Фото № 23
Фото № 24
Фото № 25
Фото № 26
Фото № 27
Фото № 28
Фото № 29
Фото № 30
Фото № 31
Фото № 32
Фото № 33
Фото № 34
Фото № 35
Фото № 36
Фото № 37

У Чернігові 29 серпня відбулися заходи до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. В цей день відзначається шоста річниця Іловайської трагедії. У 2014 році під Іловайськом при виході з російського оточення загинула найбільша кількість наших воїнів-земляків. Загалом було вбито 366 українських воїнів, 429 - отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 - потрапили у полон, ще 84 — досі вважаються зниклими безвісти.

Сьогодні пам’ятний захід, у якому взяли участь керівники області та міста, представники родин загиблих, ветерани АТО/ООС, військові, громадськість, розпочався у сквері ім.М.М.Попудренка. Учасники заходу поклали квіти до меморіальних стел загиблим учасникам АТО/ООС, Героям Небесної Сотні та поіменно згадали 185 загиблих героїв Чернігівщини. А о 10-й годині пройшла загальноукраїнська Хвилина мовчання. Усі, хто прийшов вшанувати память Героїв, мали можливість оглянути виставку «Сіверщина – блокпост пам’яті!».

- Пам’ятати такі історичні події нашої країни та проводити меморіальні заходи - надзвичайно важливо! А заходи повинні мати виховне значення для молоді та дітей. Кожен українець повинен усвідомлювати свою місію, хто він є, для чого він живе, для чого він працює і куди повинна рухатися Україна. Сьогодні ми згадуємо наших найкращих хлопців, зокрема воїнів з Чернігова та Чернігівської області, які полягли у неоголошеній російсько-українській війні. Сьогодні ми повинні згуртовуватись навколо національної ідеї, думати про майбутнє нашої країни і йти тільки вперед. Це і буде найцінніша шана і честь загиблим. Адже вони загинули задля того, щоб Україна була суверенною та заможною державою. А для цього кожному українцю треба докладати максимум зусиль, - підкреслив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко у коментарі журналістам.

Пізніше меморіальний захід продовжився на кладовищі «Яцево». Біля могил воїнів, які загинули під час проведення АТО/ООС, відбулося покладання квітів, а священнослужителі Православної Церкви України здійснили поминальну літію за загиблими. 

День пам'яті захисників України  відзначається щорічно 29 серпня відповідно до Указу Президента України від 23 серпня 2019 року №621/2019. День пам'яті встановлений "На підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму. Символом сьогоднішнього дня є стилізований знак пам’яті "Сонях".

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!