Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
31 серпня 2020 р.

З понеділка Чернігів віднесено до «жовтої зони» по захворюванню на COVID-19


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

На жаль, відсьогодні Чернігів по COVID-19 переведений зі статусу «зеленої» зони до менш благополучної «жовтої». Для неї зберігаються всі обмеження зеленої зони, але додається заборона відвідування закладів, у яких перебувають люди похилого віку. Це геріатричні пансіонати, соціальні установи, які людям похилого віку в будь-якій формі надають стаціонарну допомогу.

Про кількість хворих на коронавірусну інфекцію та готовність міста до подальшого зростання їх числа 31 серпня на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді проінформував керівник міського управління охорони здоров’я Владислав Кухар.

Показником, за яким відбулося перевищення максимальної кількості для «зеленої» зони, в Чернігові стала кількість нових випадків захворювання за останні 2 тижні. Допускається не більше 40 випадків на 100 тисяч населення за 14 днів, а регіональний показник Чернігівщини зараз – 57,9 випадків. У середньому по Чернігову, якщо приблизно визначити середнє арифметичне, зараз десь по 7 нових випадків щодня. Як відомо, зростання захворюваності на COVID-19 зараз відбувається по всій Україні.

Як повідомив Владислав Кухар, у Чернігові на ранок 31 серпня за весь час сумарно було зафіксовано 464 випадки COVID-19. З них 331 людина вже одужала, а 127 хворіють зараз. 45 хворих у стаціонарі, а 82 (з яких 36 безсимптомних і 46 мають респіраторні прояви в легкій формі) лікуються амбулаторно.

Наразі в інфекційному відділенні міської лікарні №2, яке приймає таких хворих, 60 місць для пацієнтів. При потребі їх кількість може бути збільшена ще на 10-15. Разом з тим, враховуючи зростання кількості хворих та наближення осінніх погодних умов, які можуть сприяти поширенню й цієї інфекції, управління охорони здоров’я міста вже ініціювало перед відповідним обласним управлінням питання про звернення до МОЗ і підписання контракту про таку допомогу з лікарнею другої хвилі (міська лікарня №3). Чернігівський міський голова доручив прискорити роботу з укладення цієї угоди.

Також Владислав Атрошенко вкотре нагадав про важливість дотримання запобіжних заходів (часте миття рук, провітрювання приміщень, маски, уникнення скупчень людей тощо). Він доручив створити умови для того, щоб саме медики могли активніше вести на цю тему інформаційно-роз’яснювальну роботу через змі.

Відповідаючи на додаткове запитання міського голови, керівник управління охорони здоров’я уточнив, що апарати ШВЛ у Чернігові за весь час поки що застосовувалися для трьох хворих на COVID-19. Зараз таких випадків, щоб доводилося їх задіювати, нема. Але є кілька пацієнтів на оксігенотерапії, тобто отримують медичний кисень.

Пропонуємо також переглянути коментар Владислава Кухаря на цю тему, даний міському телеканалу "Новий Чернігів" напередодні:

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!