Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 серпня 2020 р.

Чернігівцям пропонують визначити місця, де будуть зроблені перші майданчики для вигулу тварин

+6
+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9

У Чернігові проводиться голосування за локації для облаштування огороджених майданчиків для вільного вигулу собак.

Цивілізований вигул домашніх тварин зараз є важливим та актуальним питанням. Для цього необхідно влаштовувати спеціалізовані майданчики, де господарі могли б відпустити своїх чотирилапих улюбленців спокійно вільно гуляти, не заважаючи перехожим та дбаючи про їх безпеку.

Проблематику безпечного вигулу тварин вже неодноразово піднімали як в міській раді, так і серед громадськості.

Кілька років проекти, що передбачали влаштування майданчиків для вигулу собак, подавалися на Бюджет участі. Але вони не набирали достатньої кількості голосів – собачникам міста не вдалося знайти спільної мови і проголосувати за реалізацію хоча б одного з них.

Наразі за облаштування кількох подібних локацій взялося управління ЖКГ міста. Наступного року планується обладнати два пробні огороджені майданчики. Далі, якщо подібна ідея знайде позитивний відгук серед містян, практику можна буде поширити по всьому місту. Але варто з чогось почати.

Тож управління ЖКГ міськради пропонує чернігівцям самим визначити місця, де будуть зроблені перші спеціалізовані вигули для тварин.

На розгляд мешканців міста виносяться наступні локації таких місць: (на карті локації виділені червоними прямокутниками та пронумеровані):

1. Мікрорайон ЗАЗ ( біля заправки ОККО), на виїзді з міста.

2. Мікрорайон Масани, зелена зона між вул. Незалежності та вул. Елеваторною за територією Католицького Храму.

3. Березовий гай по вул. Кільцева по дорозі до м-ну «Епіцентр».

4. Центр міста, в кінці бульвару по проспекту Миру, біля площі Дружби народів (біля перехрестя просп. Миру та вул. С. Русової).

5. Перехрестя вулиць Київська та Гонча, з боку багатоповерхової житлової забудови.

6. Мікрорайон Шерстянка, зелена зона біля виходу з підземного переходу від вул. Івана Мазепи (земельна ділянка межує із смугою відведення залізничної колії).

7. Мар’їн гай, з боку річки Стрижень, на ділянці вільній від дитячих та спортивних майданчиків та поза прибережною смугою.

Поки пропонуються лише локації майбутніх вигульних майданчиків. Дві локації, що отримають найбільше голосів, будуть детально вивчені різними службами щодо дотримання всіх будівельних і санітарних норм. І опісля буде визначено конкретне місце облаштування вигулу на даній локації.

Майбутні майданчики для вільного вигулу матимуть: огорожу, спеціальні тренувальні снаряди для собак, лави, урни для відходів. У подальшому з набуттям практичного досвіду можливе удосконалення наповнення вигулів.

Важливо зазначити, що практично на всіх обраних локаціях є зелені насадження. Але при облаштуванні вигулів не передбачене знесення здорових дерев. Можливе лише розчищення від чагарників, обрізка чи видалення пошкоджених чи аварійних насаджень.

Сама ідея облаштування таких майданчиків досить складна в реалізації, адже вони потребують спеціального догляду та повинні будуватися з дотриманням норм – будівельних та санітарних, а також з дотриманням правил утилізації біологічних відходів життєдіяльності тварин.

Пропонуємо містянам самим обрати 2 локації, які на вашу думку, найбільше потребують таких майданчиків.

Проголосувати можна, заповнивши форму в Google Docs. Перейти можна за посиланням -

https://docs.google.com/…/1FAIpQLScdoL3NccOcYzVf67…/viewform.

 

За повідомленням управління ЖКГ міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!