Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 серпня 2020 р.

День Державного Прапора у Чернігові

+14
+11

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17

Урочиста церемонія підняття Державного Прапора України відбулася сьогодні, 23 серпня, у Чернігові. На майданчику зі флагштоками біля Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка зібралися чернігівці, щоб вшанувати державний символ України.

На урочистості завітав і заступник чернігівського міського голови Олександр Ломако.

- Поєднання цих кольорів – синього й жовтого – в серці кожного українця. Він рідний для нас, це символ нашої Свободи, нашої Ідентичності, нашої Гідності. Цей стяг згуртовує націю, він оберігає, ним пишаються.

Сьогодні ми згадуємо та схиляємо голову перед українцями, які здобули нашу державність і обороняють сьогодні її на Сході, відбиваючи російську агресію.

Державний прапор є свідком наших перемог і втрат. Чомусь, сьогодні частіше говорять про останні. Зранку я випадково почув одне з привітань, в якому переважно говориться про покоління, які боролися за Україну під синьо-жовтим стягом та гинули в боротьбі за неї, про те, як вороги забороняли наш прапор, нищили та паплюжили його. Так, це все було в нашій історії, Незалежність не стала для України подарунком...

Але я переконаний: ми мусимо бути нацією оптимістів! І жовто-блакитний прапор повинен асоціюватися не лише з боротьбою, а в першу чергу - з перемогами. З науковими відкриттями, економічними досягненнями, прикладами для всього світу в побудові демократії та відкритого суспільства, з перемогами в галузі спорту... Адже важко описати ті моменти гордості, коли під державний гімн України піднімається наш жовто-блакитний прапор на Олімпійських іграх та інших авторитетних змаганнях.

Дуже приємно, що сьогодні жовто-блакитний прапор став дуже популярним і модним в Україні та Чернігові. В його кольори розмальовують мости та стіни, і в Чернігові він займає гідне місце на Центральній площі нашого древнього міста. Колись тут стояв рекламний щит, а з іншого боку драматичного театру - ще один. А за ним був сквер Хмельницького, де можна було поламати ноги та квакали жаби... Зараз це центр красивого сучасного європейського міста. І тут майорить наш, жовто-блакитний, прапор України.

І це приклад того, що ми разом можемо змінити наші міста, громади та середовища, а отже - і всю країну. Головне - любити цю землю, мати мету та докладати достатньо зусиль. Вірю, що найкращі моменти Незалежної України - попереду.

Всіх вітаю з Днем Прапору та 29-ю річницею Незалежності! Слава Україні! - з такими словами Олександр Ломако звернувся до присутніх на святковому заході.

Почесне право підняти Державний Прапор України у місті Чернігові надано:

  • Ігорю Білецькому - вчителю предмету "Захист України" інформаційно-технологічного ліцею №16, призеру ІІІ-го заключного етапу Всеукраїнського конкурсу "Учитель року-2019";
  • Олені Товпеко - викладачці по класу бандури Чернігівської музичної школи №1 ім.Стефана Вільконського, керівниці зразкового ансамблю хлопчиків-бандуристів "Соколики", Заслуженому працівнику культури України;
  • Ігорю Рептюху - Заслуженому майстру спорту України, члену збірної команди України, переможцю й призеру чемпіонатів світу з лижних гонок та біатлону, переможцю ХІІ зимових Паралімпійських ігор з лижних гонок, срібному та бронзовому призеру ХІІ зимових Паралімпійських ігор з біатлону, переможцю етапів Кубку світу.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!