Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 серпня 2020 р.

Міський голова особисто перевірив хід будівництва дороги на Шерстянку

Круг
Переїзд через залізничну колію+11
+8

Фото № 1
Фото № 2
КругКруг
Переїзд через залізничну коліюПереїзд через залізничну колію
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Демонтаж стіни старого складу, на місці якої буде тротуар з велодоріжкоюДемонтаж стіни старого складу, на місці якої буде тротуар з велодоріжкою
Фото № 10
Від з нової дороги на тильний бік будинку культури на Шерстянці. Справа - сквер "Казка"Від з нової дороги на тильний бік будинку культури на Шерстянці. Справа - сквер "Казка"
Доріжка скверу "Казка"Доріжка скверу "Казка"
Фото № 13
Місце, де стояв нещодавно прибраний бетонний парканМісце, де стояв нещодавно прибраний бетонний паркан

Майже вся нова дорога до мікрорайону «Шерстянка», яка зараз будується в Чернігові, вже з асфальтом і бортовим каменем. Без нового твердого покриття поки що тільки коло в місці, де вона повертає з вулиці Мазепи й перетинає залізничну колію. Дві занедбаних складських будівлі, які були майже впритул до дороги і заважали зробити вздовж неї тротуар та велодоріжку, зараз частково розбирають. Вони будуть реконструйовані, завдяки чому доріжки для пішоходів і для велосипедистів вздовж нової вулиці зроблять повноцінними, нормальної ширини і без переривання.

Окрім того, від вулиці Мазепи по лівій стороні нової дороги приблизно до половини її довжини знайшлося місце ще й для вузького зеленого газону - і в проекті дороги він є. Досьогодні передбачалося, що там буде просто трава, але чернігівський міський голова під час робочої наради в управлінні ЖКГ 17 серпня дав доручення доповнити цю зелену смугу ще й деревами. У проект внесуть доповнення, а нова вулиця згодом стане зеленішою та затишнішою.

На нараді обговорювалися й інші поточні питання цього будівництва. Зокрема, щойно робітники тут наштовхнулися на кілька підземних кабелів, не зазначених у наявній технічній документації, тобто невідомо чиїх. Подібних випадків при цьому будівництві вже було чимало, адже це стара промислова зона, де багато забутих комунікацій і відхилень від тодішніх креслень. Ідентифікація та перенесення великої кількості різних прокладених під землею мереж було чи не найбільшою і найскладнішою частиною робіт при будівництві нової дороги. 

Цього ж дня міський голова Владислав Атрошенко разом з фахівцями відвідав це будівництво. Завдання таких візитів міського голови на об’єкти – не тільки побачити стан справ на власні очі, а й особисто посприяти злагодженості різних організацій для прискорення робіт, а також знайти найкращі варіанти рішень у спірних моментах.

У коментарі журналістам він сказав не тільки про зроблене, а й про перспективи:

- На сьогодні близько 80-85% робіт, запланованих на 2020 рік на цьому об’єкті (будівництво нової дороги на Шерстянку), зроблено. Труднощі подолані; вони були, по-перше, з мережами, по-друге – з тим, що в двох місцях не вистачало відстаней між проїжджою частиною та існуючими будівлями для влаштування пішохідної зони і велодоріжок. Юридично ці питання вже вирішені. Також закінчено під’єднання дощової каналізації від навколишніх будинків до тієї, яка знаходиться під новою дорогою. У цьому році закінчуємо нижній шар асфальту, коло на повороті і тротуари. Наступний рік - буде зроблений верхній шар асфальту і все по облаштуванню вулиці. Окрім того, з будівництвом нової дороги розкрилася тильна сторона будинку культури. Будуть дозволяти фінансові можливості – ми будемо наводити лад у цьому парку і плануємо здійснити капремонт будинку культури, причому не тільки зовні. Хочеться щоб усе було в комплексі і гармонійно, а в’їзд у мікрорайон, своєрідні «ворота Шерстянки» виглядали цивілізовано. Щоб людям приємно було це бачити, - сказав міський голова.

Цього ж дня Владислав Атрошенко проінспектував також два інших будівельних майданчики, де зараз ведуться роботи на замовлення міста. А саме, заміну підземних мереж і капремонт вулиці Київської, а також спорудження скейт-парку навпроти "Мегацентру". Будівництво обох цих об'єктів зараз - на фінішній прямій.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради


 

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!