Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 серпня 2020 р.

Чернігівський міський голова виступив на зустрічі випускників ЧВВАУЛ

+16
+13

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18
Фото № 19

Місто Чернігів завжди пишалося своїм Вищим військовим авіаційним училищем льотчиків та його випускниками. Це був навчальний заклад, який випустив масу видатних льотчиків-випробувачів, льотчиків-космонавтів та інших визначних авіаторів. Це була найсерйозніша життєва школа. А сьогодні активною є Рада ветеранів училища, яка, серед іншого, зараз звертається до міської ради з пропозицією про будівництво в районі в’їзду на колишню територію училища, перед монументом з літаком, тематичного скверу авіації. І в близькому майбутньому місто готове втілювати такий проєкт.

Про це говорив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко під час свого виступу 15 серпня на урочистому мітингу з нагоди традиційного щорічного збору випускників та ветеранів ЧВВАУЛ.

Урочистості відбулися на головному плацу славетного училища, біля музею літаків. На щорічні зустрічі випускники училища в ці дні приїжджають і з інших міст, приходять цілими сім’ями, з дітьми та онуками - щоб показати їм літаки та корпуси вузу, де вони отримали путівку в небо. Цього року серед присутніх були випускники різних років, починаючи з 1954-го.

Владислав Атрошенко приєднався до всіх добрих слів, сказаних на адресу чернігівських авіаторів. Він зазначив, що з великою повагою ставиться до багаторічної роботи ентузіастів для збереження в Чернігові пам`яті та традицій льотного вишу. До речі, сам він закінчив не льотний, але все-таки споріднений вуз – Харківський авіаційний інститут. Тож ці ідеї йому близькі.

У минулі роки саме за ініціативи ветеранів училища в Чернігові вулиця Червоногвардійська переіменована на Льотну, а на її початку з`явилася площа Авіаторів. З 2011 року тут існує музей авіації. Проводяться не тільки зустрічі випускників, а й інша відповідна робота. Сьогодні в Чернігові мешкають тисячі родин, чия доля пов`язана з Чернігівським вищим військовим авіаційним училищем льотчиків. А його випускники служать в авіації незалежної України та обіймають різні посади в авіаційній галузі по всьому світу.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!