Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 серпня 2020 р.

Влада не може допускати прецедентів, що хтось платить податки, а хтось ні, - Атрошенко

Паркан до демонтажу

Фото № 1
Паркан до демонтажуПаркан до демонтажу

Позицію міської влади Чернігова в питанні знесення паркану, який заважав при будівництві дороги на «Шерстянку», публічно сформулював під час засідання виконкому міської ради 13 серпня чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

- Депутат обласної ради, який є чорнобильцем, має як фізична особа відповідно до діючого законодавства певні пільги по сплаті земельного податку, які стосуються виключно приватного житла і приватного господарства. Я до нього сто разів звертався з проханням залучити фахівців, які пояснять йому, звідки в нього борги за землю. З 2011 року він не платить жодної копійки земельного податку. Пригородив собі скільки хотів землі, мотивуючи тим, що він купив декілька приміщень у юридичної особи, в якої був договір на постійне користування землею. Він вважає, що це право чомусь повинне автоматично перейти й до нього, - зазначив міський голова.

На засіданні виконкому міської ради 6 серпня прийняте рішення про демонтаж цього бетонного паркану. На сьогодні воно виконане. Власник Володимир Лобосок перешкоджав демонтажу, що призвело до пошкодження частини бетонних елементів. Ті з них, що залишилися цілими, знаходяться на зберіганні і власник може їх забрати.

Повідомляючи ці факти сьогодні Владислав Атрошенко підкреслив:

- Щоби потім не було ніяких нюансів я прошу журналістів це зафіксувати. У нас немає ніяких особистих мотивів відносно Лобоска. Але ми як влада не можемо допустити прецедентів, коли хтось платить, а хтось не хоче і не платить. Бо тоді й інші підуть по цьому шляху. Хто захоче – заплатить, хто не захоче – не заплатить. Що фактично сьогодні і є в Україні. Зокрема, з місцевими податками, які не в змозі ефективно адмініструвати існуючий штат державної податкової служби.

Міський голова розповів, що перемовини щодо необхідності сплати за землю в нього з даним підприємцем відбувалися вже декілька років. Після демонтажу між ними теж була розмова, під час якої кожен висловив свої думки і пропозиції. Зокрема, пропозиція міста до підприємця наступна.

- Якщо підприємець звернеться за допомогою фахівців, йому розтлумачать, що в нього ці борги по сплаті за землю є абсолютно обґрунтованими. І коли він самостійно сплатить ці борги, ми будемо вважати інцидент вичерпаним. Міська рада за кошт міського бюджету зробить нормальну цивілізовану загорожу в тій території, яка не заважає будівництву дороги. І всіляко сприятиме юридичному, документальному супроводу, укладенню договорів і т. д. Ми радітимемо з того, що в нього буде процвітати бізнес, і будемо пропонувати йому забрати в оренду якомога більше землі, укласти відповідний договір і сплачувати орендну плату. Заробляти гроші на радість сім’ї, державі і своїм робітникам, - сказав мер. Додавши, що підприємець висловлював бажання навіть придбати спірну землю – і в цьому місто теж, після погашення боргу, готове йти йому назустріч.

Разом з тим, Владислав Атрошенко зауважив: якщо триватимуть судові спори, місто буде відстоювати ту законну позицію, що це самозахват. Що земля власника приміщень – тільки під тими будівлями, які він купив. Якщо дійде до рішення суду, який це підтвердить, то питання виділення решти ділянки, укладення договору і т. д буде розглядатися вже окремо.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!