Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
4 серпня 2020 р.

Щотижневий дайджест від КП «Муніципальна варта»

+25
+22

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18
Фото № 19
Фото № 20
Фото № 21
Фото № 22
Фото № 23
Фото № 24
Фото № 25
Фото № 26
Фото № 27
Фото № 28

Сьогодні, 4 серпня, в Чернігівській міській раді на розширеній нараді з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств традиційно заслухали звіт начальника КП "Муніципальна варта" Віталія Хрустицького. Він розповів про виконання приписів щодо порушень правил благоустрою на території міста та показав нові виявлені зауваження.

Серед виправлених недоліків та зауважень: відремонтовані лави, паркани, дитячі гойдалки на майданчиках біля багатоповерхівок, прибране зламане гілля дерев й інше сміття, покошена трава на прибудинковій території, відновлення металевих конструкцій.

                                            

                                            

                                            

Також складені нові приписи про необхідність виправлення порушень правил благоустрою. Зокрема, за низкою адрес необхідно покосити зарості та зафарбувати написи на будівлях технічних пунктів «Чернігівобленерго». Крім того, обслуговуючим підприємствам доручено демонтувати частини металевих і бетонних конструкцій на подвір’ях, які жодним чином вже не використовуються мешканцями прилеглих будинків. А за адресами: пр.Перемоги,13, вул.Любецька,31, вул.Захисників України,10-а, вул.Пухова,129, вул.Гонча,89 треба відновити лави та паркани.

Окремо чернігівський міський голова Владислав Атрошенко звернув увагу на зауваження, яке стосувалося будинку, який обслуговує ТОВ «Майас Сілтумс». Він сказав, що насправді скарг від мешканців мікрорайону «Шерстянка» щодо якості обслуговування будинків дуже багато. У зв'язку з цим міський голова доручив начальнику управління ЖКГ міськради обговорити з управителем ці моменти та мирно, безконфліктно дійти відповідної згоди.

На нараді питання також виникли й до керівника підприємства «Техкомсервіс». На вихідних за адресою вул. Бєлова, 31-33, де розташовані капітальні гаражі, біля сміттєвого баку зафіксували велике стихійне сміттєзвалище. Управитель повідомив, що скоріш за все це сміттєзвалище зробили не мешканці прилеглих будинків, а ті, хто проїжджав повз. Він пообіцяв, що на цій території буде посилений контроль за чистотою. А з керівником КП «АТП-2528» вже є домовленість про виділення додаткового транспорту для вивезення сміття.

Вислухавши пояснення цієї ситуації, міський голова зазначив, що дійсно чистота біля прилеглих житлових будинків дуже залежить від культури самих же мешканців. Комунальні підприємства мають єдиний шлях боротьби з цим - постійно, щоденно вести з людьми роз'яснювальну роботу.   

- Це така наша культура. Ми намагаємося виховувати людей, просити їх, щоб вони не смітили. Будь ласка, і ви це робіть. Напишіть об’яву з проханням не кидати тут сміття. Наразі мова йде про те, що такого у місті не повинно бути. За один день ми людей не перевиховаємо. Напівзаглиблені контейнери ми теж так швидко не поставимо, - прокоментував Владислав Атрошенко, звертаючись до керівника «Техкомсервіс», а також до інших керівників ЖЕКів.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!