Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
3 серпня 2020 р.

У Чернігові будівництво дороги на Шерстянку вже виконане на 60%

+18
+15

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Колодязь "ливнівки"Колодязь "ливнівки"
Фото № 10
Деякі зі старих комунікацій під землею виявляються у такому станіДеякі зі старих комунікацій під землею виявляються у такому стані
Фото № 12
Фото № 13
Майбутній переїзд через залізничну коліюМайбутній переїзд через залізничну колію
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18
Фото № 19
Фото № 20
Фото № 21

У Чернігові перший етап будівництва дороги на Шерстянку незабаром буде завершений. Роботи, що стартували у червні, вже виконані на 60%. Наразі працівники будівельної організації поетапно працюють на усіх чотирьох ділянках об'єкту. Подробиці про будівництво нової і такої бажаної для мешканців цього мікрорайону дороги сьогодні, 3 серпня, розповів представник підрядної організації ТОВ «ШБУ-14» Олександр Харчук.

Частина дороги протяжністю майже 270 м уздовж скверу «Казка» - готова. І незабаром буде відкрита для руху транспорту, сказав він.

Інша ділянка, що веде на вулицю Івана Мазепи, має загальну протяжність близько 600 метрів. З них 400 м вже з новим покриттям, залишилося зробити ще близько 200 м дороги.

Олександр Харчук розповів: на початку виконання будівельних робіт виявилося, що основа старої дороги складалася з торфокрошки, гумусу та залишків будівельного сміття, які не могли слугувати подушкою для майбутньої дороги. Крім того, вони заважали ґрунтовим водам підніматися наверх. Тому необхідно було замінити повністю весь ґрунт по всій протяжності дороги, товщина шару якого складала 60-80 см.

Загалом серед виконаних робіт на усіх ділянках: підготовчі роботи для укладання нижнього шару асфальтного покриття, перенесення комунікацій, яких виявилося дуже багато, і саме це дещо ускладнює будівництво, перенесення теплотраси, газопроводу, тролейбусних ліній та ліній електропередач. Також встановили нові гранітні бордюри, зливову каналізацію з трубами різних діаметрів від 500 мм до 800 мм.

Наразі ж активно проводяться розкопки на перетині нової вулиці з вул. Івана Мазепи. Тут планують організувати транспортну розв’язку - рух по колу, внутрішнім діаметром 12 метрів. Ширина проїжджої частини по колу буде 9 м. Вул.Івана Мазепи матиме 4 полоси для руху автотранспорту.

- Роботи проводяться одночасно на всіх ділянках, оскільки дуже часто виникають ситуації, коли будівельники натикаються на якісь комунікації, доводиться роботи призупиняти і йти далі на іншу ділянку, - сказав Олександр Харчук та додав, що ще однією складністю є те, що більшість робіт виконуються вручну.

Тож на цій ділянці будівельникам залишилося укласти 300 м гранітного бордюру, підправити нижній шар основи дороги, прокласти щебінь, оброблений цементом, і укласти нижній шар асфальту. Товщина асфальтобетонного покриття на різних ділянках різна – від 6 до 10 см. Це залежить від інтенсивності руху автотранспорту. Зокрема, по вул. Івана Мазепи інтенсивність розрахована на 45 тисяч автомобілів на добу, а інші ділянки – на 15 тисяч авто на добу.

Незважаючи на всі складнощі, як запевнив представник підрядної організації, на початку вересня вся проїжджа частина нової дороги буде з нижнім шаром асфальту й тут запустять рух автотранспорту.

Планується, що цього року будівельники встигнуть також укласти пішохідні доріжки.

Наступний етап будівництва дороги продовжиться у 2021 році. Він передбачає укладення верхнього шару асфальтного покриття, встановлення дорожніх знаків, нанесення розмітки, озеленення території тощо.

 

Читайте також: Будівлю складу, який заважає доповненню нової дороги на Шерстянку велодоріжкою, зменшать шляхом реконструкції

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет телеканалу "Дитинець"

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!