Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 липня 2020 р.

У Чернігові облаштують арт-сад імені Івана Рашевського


Фото № 1

Арт-сад імені Івана Рашевського має з’явитися в Чернігові вже цього року. Це – один з проєктів-переможців Бюджету участі у 2018 році. Його втілення було відтерміновано через тривалу підготовку документації.

Минулого тижня Управління ЖКГ Чернігівської міської ради оголосило тендер на його реалізацію. Вартість робіт 1,8 млн грн. Аукціон на проведення робіт має розпочатися 24-го липня.

Сам арт-сад буде розташований поблизу перехрестя просп. Миру та вул. Козацької.  За проєктом територія благоустрою складає більше 2600 м2, у тому числі близько 350 м2 гумового покриття.  Локація міститиме 4 зони – сцену, місце для активного відпочинку, інклюзивний дитячий майданчик і зону, де проводитимуть виставки та майстер-класи. Всі локації будуть відкриті для огляду, де б людина не знаходилася - вона зможе спостерігати за тим, що відбувається на інших локаціях.

Старі дерева в саду не чіпатимуть, видалять лише аварійні, а замість них висадять нові. Сцену та інше обладнання планують виготовити у Національному університеті «Чернігівська політехніка»

Залишки будинку Івана Рашевського, розташовані поряд, проєктом не зачіпаються. Але автори проєкту Бюджету участі мріють про те, що колись цей будинок буде відновлений.

*Іван Рашевський – художник, скульптор та меценат, котрий жив у Чернігові наприкінці 19-го - на початку 20-го століття. Нині від його будинку залишився лише фундамент. Облаштовуватись буде сад, що знаходиться поряд.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відео телеканалу "Суспільне Чернігів"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!