Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
10 липня 2020 р.

У зв’язку зі станом води чернігівцям тимчасово не рекомендується купатися в Стрижні


Фото № 1

Від Чернігівського міського відділу ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» надійшла інформація про те, що в ході здійснення соціально – гігієнічного моніторингу при плановому дослідженні проби води р. Стрижень, відібраної у місті відпочинку в районі ландшафтного парку «Ялівщина» 9 липня 2020 року, було встановлено її невідповідність вимогам «Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів» №173-96 за мікробіологічними показниками. Так індекс лактозопозитивних кишкових паличок перевищує гігієнічні вимоги у 4,8 рази і становить 24000 дм³ при нормативному значенні не більше 5000 дм³.

Враховуючи вище це та керуючись Законом України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», з метою недопущення спалахів інфекційних хвороб, пов’язаних з водним фактором передачі, мешканцям міста рекомендовано тимчасово припинити культурно – побутове використання води р.Стрижень (у т.ч. купання) в районі ландшафтного парку «Ялівщина» до отримання задовільних результатів лабораторного дослідження води водойми.

Про це на березі розміщені відповідні оголошення. Також за роз’ясненнми можна звертатися до рятувальників сезонного рятувального посту, який знаходиться на березі цієї водойми.

 

За інф Відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!