Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
8 липня 2020 р.

Чернігівський міський голова проінспектував будівництво дороги на «Шерстянку»

+27
+24

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18
Фото № 19
Фото № 20
Фото № 21
Фото № 22
Фото № 23
Фото № 24
Фото № 25
Фото № 26
Фото № 27
Фото № 28
Фото № 29
Фото № 30

Нову дорогу до мікрорайону «Шерстянка», яку будують у Чернігові  від вул. Івана Мазепи до вул. Текстильників у районі колишньої фабрики первинної обробки вовни, повністю як об’єкт завершать наступного року. Але вже в цьому році її по всій довжині вкладуть нижнім шаром асфальту і відкриють для проїзду автомобілів. У планах будівельників – завершити цей етап до початку вересня. У цьому ж році зроблять і тротуар, тож пішоходи також скоро зможуть користуватися цим шляхом більш комфортно.

7 липня роботи на цьому об’єкті особисто перевірив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Цього ж дня він проінспектував такі замовлені містом роботи, як санація аварійного колектору на вулиці Текстильників, демонтаж недобудови «Дворянського зібрання» на Валу і масштабну реконструкцію мереж водопостачання та водовідведення з капітальним ремонтом дороги по вул. Київській.

Дорога на «Шерстянку» будується активно, тут постійно задіяна велика кількість робітників і будівельної техніки. Зокрема, вже збудована, рівно по осі майбутньої дороги, ливнева каналізація, яка розведена також до житлових будинків і забиратиме стоки від них у загальний ливневий колектор міста.

Коментуючи роботи на об’єкті журналістам, міський голова відзначив:

Ми стоїмо зараз на перехресті дороги, якої раніше не було і яка не має ще навіть назви. У цьому році ми плануємо зробити лише нижній шар цієї дороги, для того щоб вона трошки відстоялася, довсілися ґрунти. Ми завжди там, де міняємо комунікації, зачіпаючи ґрунти на серйозних глибинах, намагаємося залишати на один-два роки. Зрозуміло, що не можна їх одразу ущільнити до того стану, який формувався десятки, а може й сотні років. Тому техніка спочатку максимально ущільнює, а далі – дощі, транспорт. У даному випадку рік ще простоїть, і ми тоді вже зробимо верхній шар. А в цьому році ще обов’язково вздовж дороги зробимо тротуари. І важливий момент, по якому ми будемо збирати зараз власників фабрики ПОЖ, зараз там квітами люди займаються. І слава Богу, молодці, КП «Зеленбуд» користується їх послугами, до речі. Якщо ми домовимося з ними про знесення частини складських приміщень, щоб хоча б метрів три відступити – маючи господарський досвід я бачу, що там не буде дуже великих майнових збитків у власників, - то зробимо коригування проекту і по одній стороні дороги влаштуємо пішохідну зону, а по другій – велосипедну у дві сторони. Це надзвичайно важливо, це була би повноцінна дорога. І нею могли б користуватися більше людей. Зокрема, ми сьогодні часто говоримо про велосипедний рух – то як робимо нову дорогу, то хотілося б, щоб тут були й велодоріжки, - розповів він.

На перехресті нової дороги з вулицею Івана Мазепи зараз будується коло для влаштування кругового руху. На іншому кінці нової дороги, з боку вулиці Самоквасова, знаходиться сквер «Казка». За словами Владислава Атрошенка, у планах міської влади – не тільки завершити впорядкування цього скверу, а й відремонтувати та вдихнути нове життя в розташований там будинок культури цього мікрорайону.

- Це вже давня моя мрія – навести лад з будинком культури На Шерстянці (Дмитра Самоквасова, 8). Облаштувати треба повністю територію, зробити ремонт будівлі. Відповідно, треба проаналізувати, що там всередині, який функціонал, чим люди займаються, що потрібно - щоб це був активно функціонуючий будинок культури для району Шерстянки. По скверу - повністю всі доріжки лишаються, ми тільки насичуємо його додатковими компонентами. Треба і на цій локації навести лад, щоб це був закінчений проект, закінчена картинка, - додав чернігівський міський голова

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!