Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 липня 2020 р.

Депутати Чернігівської міської ради першими долучаються до кампанії корпоративної соціальної відповідальності «5 тестів, що рятують життя»


Фото № 1

У Чернігівській області розпочинається кампанія для робочих колективів підприємств та організацій «5 тестів, що рятують життя». Її спільно реалізують БО «Чернігівська МЕРЕЖА» та ЧОГО «Відродження нації» в рамках проекту HealthLink «Прискорення зусиль з протидії ВІЛ/СНІДу в Україні», який впроваджується у 12 регіонах України з жовтня 2017 року. Мета кампанії - підвищення рівня обізнаності працівників підприємств та організацій Чернігова  та області з питань турботи про своє здоров’я, зокрема про вчасне звернення до лікаря, проходження діагностики та профілактику інфекційних захворювань.

Депутати Чернігівської міської ради першими долучаються до кампанії, подаючи приклад іншим чернігівцям. 8 липня об 11.00 у медичному центрі за адресою вул. Київська, буд. 14 вони пройдуть конфіденційне тестування на ВІЛ.

Часто, пізнє звернення до лікаря стає причиною ускладнень та погіршення здоров’я, яких можна було уникнути. Так, третина випадків ВІЛ-інфекції виявляються на стадії СНІДу, коли людині набагато важче допомогти. Як заявили представники ВООЗ, можна було б запобігти до 40% випадків онкологічних захворювань, якби люди вчасно зверталися до лікарів. Ще одним прикладом  несвоєчасного звернення хворих по медичну допомогу є ситуація з туберкульозом. Пізнє виявлення цього захворювання зумовлює високий рівень смертності від нього. Тож турбота роботодавців про своїх працівників та відповідальне ставлення останніх до свого здоров’я є одним із шляхів поліпшення ситуації у сфері ранньої діагностики захворювань.

Кампанія є мобільною для можливості максимально інтегрувати її в реалії пандемії COVID-19. Під час кампанії її учасники зможуть обрати зручний для себе формат, зокрема:

  • - дізнатися про 5 діагностичних тестів, які час від часу необхідно проходити кожному, щоб контролювати стан свого здоров’я та вчасно реагувати на зміни в організмі (загальний аналіз крові, тест на ВІЛ, тест на вірусні гепатити, флюорографія та тест на глюкозу);
  • - онлайн або очна освітня зустріч працівників зі спеціалістом організації, що працює у сфері профілактики соціально небезпечних захворювань, на якій можна дізнатися про попередження ВІЛ-інфекції, туберкульозу та вірусних гепатитів;
  • - можливість для працівників безкоштовно та конфіденційно пройти швидкий тест на ВІЛ, та, за необхідності, на гепатит С;
  • - підвищити імідж соціально відповідальної організації, що турбується про здоров’я своїх працівників.

Будь-який керівник підприємства міста може потурбуватися про свій колектив та запросити спеціалістів благодійної організації «Чернігівська МЕРЕЖА» на підприємство, написавши запит на скриньку [email protected].

 

За інф. ГО "Чернігівська МЕРЕЖА"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!