Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 липня 2020 р.

Для подачі проєктів Бюджету участі залишилося всього кілька днів!


Фото № 1

До закінчення прийому нових проектів Бюджету участі (Громадського бюджету) в цьому році залишилося всього 4 з половиною дні! Хто збирається подати проект – поспішайте!

Нагадуємо: щоби подати проект, потрібно заповнити електронну форму в онлайн-системі "Громадський проект" https://chernihiv.pb.org.ua/. Після цього друкований та електронний варіанти проекту потрібно надати до відділу звернень громадян міської ради за адресою: вул. Шевченка, 9. Телефони для довідок: (0462) 67-64-76, (0462) 67-70-64.

У рамках бюджету участі чернігівці самі спочатку пропонують, а потім більшістю голосів визначають, що, де і як у місті потрібно зробити.  До 10 липня кожен може подати проєкт (кошторисом від 0 до 1,5 млн грн). Ті з проєктів, які зберуть найбільше голосів у результаті загальноміського голосування у вересні, наступного року будуть виконані коштом міського бюджету. Положенням про бюджет участі визначено, що на їх реалізацію йде 1% планових надходжень бюджету поточного року. Цього року це 21 мілн грн.

Як відомо, Чернігів у 2015 році запровадив Бюджет участі першим серед українських міст. А зараз вже важко знайти не те що велике – навіть районне місто, яке би не перейняло цей успішний досвід. Чернігів же цього року приймає проєкти вже вшосте.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!