Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 червня 2020 р.

COVID-19 у Чернігові: важких випадків більшає


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

У ці вихідні в Чернігові від COVID-19 померла ще одна людина. Це чоловік 68 років з багатьма супутніми хворобами. Він був госпіталізований до стаціонару, але зусилля лікарів для його порятунку результатів, на жаль, не дали. Про це на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді повідомив керівник міського управління охорони здоров’я Владислав Кухар.

Він вкотре публічно звернувся до всіх містян літнього віку, а також людей, які мають важкі супутні захворювання – обміну речовин або серцево-судинної системи, - з закликом по можливості утримуватися від походів у місця зі скупченням людей (супермаркети, громадський транспорт тощо) щоби захистити себе.

У статистичному вимірі захворюваність на COVID-19 за цей тиждень у Чернігові не найвища, зазначив він. І коефіцієнт летальності (співвідношення померлих і хворих) від цієї хвороби по Чернігову загалом менший ніж по Україні. На сьогоднішній день по Україні він складає 2,6, по нашій області - 1,68 і безпосередньо по Чернігову - 1,46. Але це не є достатньою підставою щоби думати, ніби біда нас минула.

- Я хочу звернутися до чернігівців з тим питанням, на якому чомусь не акцентував керівник управління, - зауважив у ході обговорення на нараді чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. - Кількість людей у стаціонарі в нас потроху збільшується. Серед них усе більше людей з пневмонією (зараз з 17 госпіталізованих у місті хворих на ковід пневмонія у 15). І перебіг її стає все більш тяжкий для хворих. Тобто є статистика, яка не дуже гарна. Раніше в нас була легша симптоматика, а сьогодні вона вже більш ускладнена, за словами лікарів.

Також він нагадав і про економічні застереження: якщо захворюваність у регіоні нижча ніж у середньому по Україні – тоді місцевим органам влади надається повноваження на певні послаблення заходів карантину. Якщо ж статистика буде «зашкалювати» – такого права не буде і всі карантинні обмеження торкатимуться нас максимально. А це означає знову заборону працювати багатьом бізнесам і неможливість заробляти свою заробітну плату їх працівникам. Щоб цьому запобігати, посильні способи захисту себе від інфекції – хоч вони всьому суспільству і дуже набридли - але має застосовувати кожен.

Також на нараді було озвучено, що лікарям комунальних медичних закладів Чернігова підвищена оплата за роботу з COVID-19 за травень виплачена в розмірах, передбачених постановою Кабінету міністрів України (до 300%). За червень кошти ще не надходили. Разом з тим, державне фінансування цього підвищення оплати не було достатнім. Тому по деяких закладах ці виплачені кошти тимчасово запозичені з фінансування за інші медичні послуги, доповів Владислав Кухар.

***

Нагадуємо, що кількість хворих на COVID-19 у Чернігові щодня повідомляється на офіційному сайті Чернігівської міської ради в розділі оголошень.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!