Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 червня 2020 р.

Чернігівська міська рада звернулася до очільника МВС України щодо можливості встановлення стаціонарних постів поліції на в’їздах у міста


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Чернігівська міська рада звернулася до Міністра внутрішніх справ України щодо можливості встановлення на в’їздах у міста - обласні центри України стаціонарних постів поліції з метою контролю заборони в’їзду вантажних транспортних засобів. Відповідне рішення прийняте на засіданні 54-ї сесії міської ради 7-го скликання сьогодні, 25 червня.

Проєкт цього рішення був розроблений на виконання відповідного доручення чернігівського міського голови Владислава Атрошенка.

У тексті звернення говориться, що Чернігів наразі активно розвивається та оновлюється. Зокрема, здійснюються капітальні ремонти автомобільних доріг, створюються сучасні, зони для відпочинку, нові туристичні об’єкти.

Проте, транзитний вантажний транспорт завдає суттєвої шкоди новому дорожньому покриттю міських доріг в Україні, особливо у спекотний період року, що призводить до значних матеріальних збитків як державного, так і місцевих бюджетів.

Окрім цього пересування вантажного транспорту у містах негативно позначається на екологічних характеристиках повітря та ставить під загрозу безпеку дорожнього руху.

Також повідомляється, що у зв’язку з нанесенням великовантажними транспортними засобами непоправної шкоди новому дорожньому покриттю та архітектурним пам’яткам обласного центру, у 2018 році було прийняте рішення заборонити в’їзд до центральної частини міста Чернігова великогабаритному та великоваговому транспорту. І була розроблена та погоджена схема дислокації дорожніх знаків для об’їзду міста Чернігова транзитним вантажним автотранспортом.

Для забезпечення безпеки дорожнього руху, уникнення руйнування дорожнього покриття міських автомобільних доріг, збереження історичної частини міста Чернігова та поліпшення екологічного стану повітря депутати міської ради висловлюють прохання розглянути можливість встановлення стаціонарних постів поліції на в’їздах до міста Чернігова, які б контролювали виконання заборони в’їзду у місто вантажних транспортних засобів відповідно до схеми.

За пропозицією чернігівського міського голови, яку підтримали і депутати міської ради, до проєкту цього рішення була внесена правка - в остаточному варіанті звернення пропозиція висловлюватиметься не тільки щодо міста Чернігова, а і щодо всіх міст - обласних центрів України. Владислав Атрошенко вважає, що це дозволить узагальнити проблему і привернути до цього питання більшу увагу, оскільки воно стосується інших міст теж.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!