Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
22 червня 2020 р.

Попередній вікенд у Чернігові видався багатим на події

+15
+12

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18

Стартували гарячі вихідні в п‘ятницю, 19 червня, з довгоочікуваної події - повернення улюблених багатьма чернігівцями Літніх музичних вечорів. Цьогоріч вони проходитимуть на території Міського Палацу культури імені В’ячеслава Радченка (вул.Івана Мазепи,23). Для чернігівців виступали солісти: Алла Гаркуша, Анжеліка Гальчук, Володимир Михайлов, Євген Мацак, Марія Шумар, Діна Лобур, Катерина Ковтун; фолк-гурт «Калита» і балет Міського Палацу культури. Захід став ковтком свіжого повітря для всіх, хто так чекав на послаблення карантинних заходів і хвилювався щодо можливості проведення Літніх музичних вечорів у нових реаліях життя.

Директор Міського Палацу культури Ірина Должикова:

- Усі вже дуже скучили за концертами,  живою музикою та спілкуванням. Ми намагалися поєднати всі складові: безпеку та яскравий контент. Глядачів розсадили з урахуванням соціальної відстані, неодноразово зверталися до них з проханням вдягати захисні маски. І люди нас послухали! Тож і наші артисти на знак вдячності старалися: тільки найкращі пісні, танці, музика! На відео на наших сторінках у соцмережах видно, як глядачі танцювали, аплодували. Байдужих не було!

У цей же час у мікрорайоні Шерстянка біля Палацу культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді (вул.Дмитра Самоквасова,8) усіх мешканців радісно зустрічали своїми творчими виступами талановиті артисти Палацу.

В рамках мистецько-розважального заходу просто неба всі бажаючі мали можливість почути гарні пісні й подивитися запальні танці.

Це був концерт, що надихнув мешканців мікрорайону на веселі й бадьорі вихідні та гарний настрій.

20 червня був певний виклик, оскільки через грозу й зливу довелося скасувати одразу два заходи: відкриття культурологічного проєкту «ChAC» у сквері ім.Б.Хмельницького й культурно-мистецького проєкту «Art Avenue» на Малій міській сцені (Алея Героїв) із концертом «Спинилось літо на порозі…» у виконанні викладачів Чернігівської музичної школи №2 імені Євгена Богословського. Крім того, під загрозою зриву опинилися Літні музичні вечори. Однак тут становище було врятовано!

Свято музики й танців продовжилося в неділю, 21 червня, на Малій міській сцені. Цього разу до «зоряного десанту» артистів Міського Палацу культури долучився муніципальний оркестр «ChernigivBand» зі своїми кращими ліричними хітами - попурі українських пісень композиторів та авторів Володимира Івасюка, Юрія Рибчинського, Миколи Мозгового й багатьох інших у концертній програмі «Summer Mood».

А вже цими вихідними відбудуться не менш цікаві заходи до Дня Конституції України та Дня молоді!

 

За інформацією управління культури та туризму міської ради

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!