Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 червня 2020 р.

Які культурологічні проєкти підготували для чернігівців цього сезону?


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Вже цієї суботи, 20 червня, на чернігівців і гостей міста очікують одразу дві події – відкриття культурно-просвітницького проєкту «ChAC» у сквері ім. Б. Хмельницького і культурологічний проєкт «Art Avenue» на Алеї Героїв. Управління культури та туризму міської ради й туристично-інформаційний центр підготували цікаві, веселі й пізнавальні локації.

         У сквері ім. Б. Хмельницького:

  • о 18:00 лікарі розповідатимуть про безпеку влітку;
  • о 19:00 розпочнеться концертна програма, майстер-класи, виступи танцювальних колективів;
  • о 20:00 встановлення дитячого рекорду в Чернігові зі створення алеї мильних бульбашок.

На Алеї Героїв:

  • о 16:00 розпочнеться робота ярмарку «handmade»;
  • о 18:00 на Малій міській сцені відбудеться концерт викладачів Чернігівської музичної школи № 2 імені Євгена Богословського «Спинилось літо на порозі…»;
  • у неділю 21 червня о 18:00 на Малій міській сцені відбудеться концерт творчих колективів Міського Палацу культури імені В’ячеслава Радченка «Summer mood».

Цей та інші заходи проводяться в Чернігові на виконання розпорядження міського голови щодо реалізації культурологічних проєктів, яке він підписав 10 червня.

Культурно-просвітницький проєкт «ChAC», а це виставки художників і фотографів, дитячі програми, публічні кінопокази, лекції, тренінги тощо, проходитимуть на території скверу ім. Б. Хмельницького з 20 червня до 31 жовтня.

А культурологічний проєкт «Art Avenue» (виставки художників і «майстрів handmade», робота Малої міської сцени) – на Алеї Героїв з 20 червня до 1 листопада.

На території Алеї Героїв на відвідувачів очікуватиме також творчий простір «Зелена сцена», який цього року реалізовується в рамках Бюджету участі.

Як відомо, «Зелена сцена» стартувала вже минулих вихідних, свято проходило протягом трьох днів. І це вже дев’ятий фестиваль, що об’єднує українську творчу молодь різних напрямів: акторів, музикантів, художників, фотографів, поетів, «майстрів handmade».

Наступні дати проведення творчого простору: 10-12 липня, 31 липня – 2 серпня, 14-16 серпня, 4-6 вересня, з 15:00 год. до 22:00 год.

Принагідно нагадуємо, що за рішенням Уряду та відповідно до розпорядження міського голови з 10 червня в місті дозволено проведення культурних заходів на свіжому повітрі, але з дотриманням усіх обмежувальних заходів. Проведення заходів може бути переглянуто в разі зміни епідеміологічної ситуації в Чернігівській області та встановлення/скасування Кабінетом Міністрів України протиепідемічних заходів.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!