Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
12 червня 2020 р.

Дорогу на Шерстянку вже будують

+21
+18

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18
Фото № 19
Фото № 20
Фото № 21
Фото № 22
Фото № 23
Фото № 24

У Чернігові стартували роботи з будівництва дороги на Шерстянку. Відрізок дороги протяжністю 270 м, що йде уздовж скверу «Казка» - це перший етап будівництва шляху з відрізаного залізницею мікрорайону до вулиці Івана Мазепи. Саме ця ділянка з’єднує дві вулиці Текстильників та Самоквасова. Дорогу тут будують фактично з нуля.

Наразі працівники прокладають інженерні мережі та формують земляне полотно майбутньої дороги.

- Дуже багато перенесень інженерних комунікацій. Треба зробити 1300 метрів зливової каналізації з трубами різних діаметрів від 400 мм до 800 мм. Також необхідно зробити перенесення теплотраси, газопроводу, тролейбусних ліній та ліній електропередач. Гідрогеологічні умови ґрунтів тут в поганому стані.  Якщо буде навіть невеличкий дощ, то на об’єкт буде неможливо заїхати, -  повідомив представник підрядної організації Олександр Харчук.

Для пришвидшення будівництва об'єкту, загальною протяжністю понад 1,5 км, одночасно працюють з двох сторін. Зокрема, на перетині нової вулиці з вул. Івана Мазепи мають організувати рух по колу радіусом 12 метрів. Так вдасться розвести транспортні потоки і зменшити навантаження на перехрестя. Сама ж дорога матиме 2 смуги по 3,5 метри. Розрахована вона близько на 8-10 тисяч автомобілів на добу.

Проєкт будівництва цієї дороги розрахований на два роки. Загальна вартість об'єкту - понад 120 млн грн.  Цього року на виконання робіт орієнтовно використають 60 млн грн. Очікується, що вже у вересні буде зроблений нижній шар дорожнього покриття та запустять на відповідній ділянці рух автотранспорту.

У 2021 році тут облаштовуватимуть тротуари, зупинки громадського транспорту, проводитимуть роботи з озеленення та благоустрою.

Читайте також: Тендер на будівництво нової дороги на Шерстянку оголошений

 

Прес-служба Чернігівської міської ради
Відеосюжет телеканалу "Дитинець"
Фото Віктора Кошмала 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!