Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
4 червня 2020 р.

Міський голова подякував чернігівцям за своєчасну сплату комунальних платежів


Фото № 1

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко подякував чернігівцям за свідоме ставлення до питання своєчасної сплати за спожиті комунальні послуги. Раніше він неодноразово наголошував, що своєчасні розрахунки напряму впливають на якість надання послуг та й взагалі на життєдіяльність міста. Мова про це йшла на розширеній щотижневій нараді в міській раді 2 червня.

За словами начальника управління житлово-комунального господарства міської ради Ярослава Куца, мешканці міста за платіжками КП «АТП-2528» сплачують 100% нарахувань, в середньому по житловим організаціям навіть -102%.

- Я хочу подякувати і телебаченню за телесюжети, і громадянам, які свідомо відносяться до комунальних платежів, - підкреслив Владислав Атрошенко. – Багато є громадян, які критикують комунальників. Я хочу зазначити, що ми намагаємось витримувати розумний баланс у питанні тарифної політики, щоб бути все-таки не в збитках. Намагаємось оновлювати матеріальну базу ЖКГ і не вискакувати далеко за середньо українські тарифи. Сьогодні у нас є одне з найкращих підприємств в Україні. Це КП «Чернігівводоканал». Декілька років поспіль КП «АТП-2528» має першість серед інших автотранспортних комунальних підприємств по Україні.

Поруч з цим, на його думку, важливо більше у телесюжетах показувати життя простих людей, які працюють на комунальних підприємствах, показувати, яка в них сім’я, з якої зарплати і в яких умовах вони живуть, звісно з їх дозволу. Це необхідно для свідомості й кращого розуміння іншими громадянами нашого міста, зокрема, того, на що йдуть сплачені ними кошти.

Міський голова вчергове звернувся до чернігівців і попросив надалі відповідально відноситись до всіх комунальних платежів, тих платежів, з яких наші містяни отримують ту саму невеличку заробітну плату.

- Якщо у нас буде розуміння, що у нас одне місто, якщо ми всі разом будемо вирішувати існуючі проблеми - стабільно та поступово змінюватиметься зовнішній вигляд міста, покращуватиметься рівень обслуговування. Хоча все, що для цього потрібно, в ідеологічному плані в роботі з колективом ми робимо, але без коштів це важко робити, - підкреслив Владислав Атрошенко.

Крім того, міський голова звернув увагу на питання, що стосується майбутнього теплової генерації. Він неодноразово наголошував на тому, що всі генеруючі компанії потрібно передати до комунального майна.

- Генерацію і теплові мережі треба розділити в окремі комунальні підприємства. Замінити частково й оптимізувати мережі та генеруючі підприємства. Це дозволить знизити в півтора рази тарифи. Тобто нам треба закінчувати з орендою майнових комплексів, повертати це все до комунального майна, робити відновлювальні роботи по тепловим мережам, об’єднання теплових мереж, оптимізацію генерації з залученням приватного інвестора з використанням альтернативної енергетики. Я вам гарантую, що тарифи будуть нижчими в середньому по Україні, якщо ми виконаємо ці речі, - зазначив він та додав, що для втілення таких ідей необхідне законодавче підкріплення.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет телеканалу "Дитинець"

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!