Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
3 червня 2020 р.

Владислав Атрошенко про розподіл коштів ДФРР: Я вважаю, що це питання потрібно піднімати


Фото № 1
Фото № 2

На адресу Чернігівської міської ради надійшла відповідь від Державного Бюро розслідувань (ДБР) на звернення, де зверталася увага на ситуацію щодо реального розподілу коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) в Україні. Зокрема, на Чернігівську область у порівнянні з іншими областями. Таке звернення надсилалося народним депутатам України від Чернігівщини, Уряду, Міністерству фінансів України та іншим структурам, у тому числі силовим.  

На цьому акцентував увагу чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 2 червня на щотижневій розширеній нараді в міській раді.

Він зазначив, що згідно з наявними документами на 2020 рік на Чернігівську область виділено 92,6 млн грн коштів ДФРР, на Івано-Франківську – 222 млн грн, Сумську – 204 млн грн, Рівненську - 149 млн грн.

- Є величезні питання по тому хто і як, на основі чого приймав такі рішення щодо розподілу коштів, і що не було там корупційної складової. Якщо незрозуміло, як вони розподілялися, то очевидно, що хтось про це попросив. А якщо хтось попросив, то можливо треба й дослідити, за яких підстав це виконано. У листі-відповіді зазначено, що «звернення не містить об’єктивних даних, які б свідчили про ознаки складу злочину. Такими даними є фактичне існування доказів, що підтверджують реальність подій злочину. Так, викладені у зверненні дані містять відомості про обставини, які не належать до компетенції Державного Бюро розслідувань…», - зачитав уривок з листа від ДБР міський голова. – Ми й не повинні були досліджувати склад злочину. Відповідним зверненням ми привернули увагу до цього питання. Дослідження повинні робити компетентні органи.

Владислав Атрошенко неодноразово наголошував на тому, що з року в рік по областям державні кошти розподіляються нечесно і несправедливо.

- Я вважаю, що це питання варто піднімати. У мене прохання: відслідковувати ці речі, звертатися до наших обранців. Навіть якщо ми просто наголосили на цьому питанні, це вже добре. І принаймні Мінфін та Уряд буде розуміти, що всі все розуміють, а це впливає на робочі місця, на створення важливих інфраструктурних об’єктів, місцеві податки, заробітні плати людей та ін., - зазначив міський голова.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!