Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 червня 2020 р.

Після дозволу Кабміну дитячі садочки в Чернігові відновили свою роботу


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Відучора, з 1 червня, у Чернігові відновили свою роботу дитячі садочки. Про ситуацію щодо дотримання протиепідемічних заходів, організації харчування дітей та їх прийом у дитячі садки після карантину доповів сьогодні на щотижневій ранковій нараді у муніципалітеті начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура.

Він зауважив, що з учорашнього дня свою роботу відновили всі дошкільні заклади, крім дитячого садка №19. Там прийматимуть дітей з середи, 3 червня.

Загалом станом на 1 червня було прийнято 2548 вихованців, це орієнтовно 23% від загальної кількості дітей. Це, в свою чергу, дало змогу неспішно, не створюючи ніяких черг, провести всім дітям скринінг температури на вході, зібрати вихованців і організовано розпочати освітній процес.

У той же час, згідно з даними телефонного опитування напередодні, потребують відновлення роботи дитсадків і збиралися до них 43% дітей.

Наразі гарячим харчуванням, продуктами та засобами дезінфекції всі дошкільні заклади забезпечені. Лише одноразові серветки та рушники забезпечують батьки. Все відбувається відповідно до постанови головного санітарного лікаря.

Протягом дня у дитсадках дітей оглядали медсестри, у разі виявлення ознак захворювання, дітей повертали батькам до завершення робочого дня. При прийомі вранці та за день сумарно повернули додому 10 дітей, у яких температура була підвищеною. Після одужання цих дітей до дитсадка прийматимуть тільки з медичною довідкою, повідомив Василь Білогура.

Коментуючи поновлення роботи дитсадків у сьогоднішній ситуації, чернігівський міський голова зазначив, що рішення - за батьками. Можливо, в когось іншого виходу просто немає. Але якщо у родини є можливість вберегти дитину від групових контактів, залишивши її вдома з кимось із близьких, поки не стане більш безпечною ситуація з ковідом, то розумно так і зробити. А в садок - у крайньому випадку.

Треба розуміти, що забезпечити дистанцію як між дітьми, так і між дітьми та обслуговуючим персоналом у групах дитсадків просто неможливо. Також варто враховувати, що технічної можливості робити превентивно часте періодичне ПЛР-тестування всім працівникам дитсадків (а це кілька тисяч людей) у Чернігові нема, наявне обладнання не має таких потужностей.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!