Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 червня 2020 р.

У Чернігові кількість громадського транспорту на маршрутах вже дорівнює докарантинній


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Сьогодні, 2 червня, на щотижневій розширеній нараді в міській раді чернігівський міський голова Владислав Атрошенко окремо підняв питання щодо відновлення роботи громадського транспорту міста Чернігова у звичайному режимі після послаблення карантину. 

Як зазначив начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку міської ради Олександр Рижий, станом на сьогодні на маршрути вийшли 216 автобусів та 70 тролейбусів, і 4 одиниці автотранспорту ще планується додати. Тобто наразі громадський транспорт міста вже працює в тій кількості, яка була й до карантину.

Єдине зауваження - іноді в години пік запускають пасажирів більше ніж сидячих місць. Санкцій за це поки не застосовували. За словами Олександра Рижого, зі всіма перевізниками проводиться роз’яснювальна робота про відповідальність та дотримання водіями всіх вимог застережних заходів. 

Крім того, з перевізниками є порозуміння щодо необхідності випуску машин тільки з автоматичним відкриттям дверей. Інша техніка, де двері відкриваються пасажирами, випускається лише в години пік, або якщо необхідно замінити машину, яка вийшла з ладу. Загалом такого транспорту по місту близько 10%.

Нагадуємо, з розкладом роботи міських тролейбусів, а також з розкладом автобусів на "дачних" маршрутах можна ознайомитися на офіційному вебпорталі Чернігівської міської ради. Також за рухом громадського транспорту в режимі реального часу можна слідкувати через систему "Дозор".

З пропозиціями щодо покращення роботи міського пасажирського транспорту прохання звертатися до управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради за тел. 675-013, 675-373, також на контакт-центр (колл-центр) за тел. 0-800-50-93-50.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!