Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 травня 2020 р.

Міський голова доручив у разі неотримання державних коштів медикам за роботу з COVID-19 готувати ці доплати з міського бюджету


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

На ранок 19 травня в Чернігові ковід діагностований у 27 людей. З них троє вже одужали, а шість знаходяться на стаціонарному лікуванні (з пневмоніями середньої тяжкості, 1 хворий на подачі кисню, але без ШВЛ). Інші інфіковані знаходяться вдома на самоізоляції. У них безсимптомний перебіг хвороби, це інфіковані з числа контактних осіб, які були виявлені шляхом ПЛР-тестування.

У Чернігові ПЛР-тестування на COVID-19 проведене 777 осособам і трохи більше 340 осіб перевірені експрес-тестами.

Про це повідомив цього дня на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді керівник міського управління охорони здоров’я Владислав Кухар.

Усі медичні заклади працюють у масковому режимі, всім необхідним для цього вони забезпечені. Якщо є якісь скарги на незабезпечння масками – це десь спрацьовує людський фактор, з яким треба розбиратися індивідуально. Ресурс і можливість докупити необхідне у лікарень зараз є.

Щодо інших видів надання меддопомоги - то вже є дозвіл Кабінету Міністрів України на часткове відновлення планової госпіталізації для надання оперативного втручання якщо є загроза життю. Тобто потроху надання планової оперативної допомоги відновлюється, додав керівник управління.

Було підняте й питання про підвищені зарплати медикам, які працюють з хворими на коронавірусну інфекцію. Як повідомив Владислав Кухар, усіма міськими комунальними лікарнями на квітень вже підписані з МОЗ пакети медичних гарантій на стаціонарну, амбулаторну допомогу і роботу мобільних бригад. Тобто очікується, що за квітень цим медикам вже буде проведена підвищена оплата згідно всіх урядових і міністерських постанов. Всього в Чернігові по всіх міських закладах збільшену зарплату за цей місяць повинні отримати порядку 80 осіб, включаючи працівників мобільних бригад.

Разом з тим, ці кошти ще не надійшли, уточнив Владислав Кухар.  Сподіваються їх отримати до кінця поточного тижня.

- Тоді чому міністр звітує, що вже все перераховано і тільки місцеві нерадиві чиновники затримують виплату заробітних плат лікарям? Якщо цих грошей ми не отримали? Мова йде про квітень, а зараз 19 травня. Тоді хай і вагу цих заяв люди оцінять, - прокоментував ситуацію чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

У зв’язку з затримкою надходження державних коштів міський голова дав доручення, якщо не буде державних грошей до кінця тижня, організовувати підвищені виплати медикам за роботу з COVID-19 з бюджету міста. Адже саме такою була домовленість із лікарями: у разі затримок чи якихось проблем з державними коштами підвищену оплату їм гарантує міський бюджет. Хоча, якщо вже підписані всі пакети, то все-таки бажано дочекатися державних грошей, зазначив він.

Профільні управління міської ради отримали доручення робити розрахунки і підготовку до виплат на випадок, якщо їх все-таки доведеться виплачувати місту.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!