Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
12 травня 2020 р.

Пошкоджені надмогильні плити на німецькому кладовищі в Чернігові відновлять коштом міста

Пошкоджені надмогильні плити на німецькому кладовищі в Чернігові відновлять коштом міського бюджету. Таке доручення чернігівський міський голова дав на загальній нараді 12 травня керівникам управління ЖКГ та КП «Спецкомбінат», яке опікується кладовищами міста.

Також він доручив направити листа меру Меммінгена, німецького міста-партнера Чернігова, і повідомити як про прикру подію, так і зобов’язання відновити ці могили.

Разом з тим, Владислав Атрошенко зазначив: кошти на відновлення треба хоч і порівняно невеликі, але за них можна було би зробити щось корисне в місті. З вини вандалів цієї можливості не буде. Тож їх дикунський вчинок вдарить і по авторитету, і по бюджету нашого міста. «Оце як раз питання нашої культури і примирення», - констатував він.

Як відомо, днями 36 надмогильних плит на німецькому кладовищі післявоєнних років у Чернігові були зруйновані. Керівицтво КП «Спецкомбінат» Чернігівської міської ради повідомило про цей випадок вандалізму до правоохоронних органів. Ведеться слідство.

Всього на цьому кладовищі – 288 поховань 1944-1947 років. Це військовополонені з числа тих, що працювали в ці роки на відбудові зруйнованого війною Чернігова.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!