Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
7 травня 2020 р.

Чернігівська міська лікарня №2 отримала ще один апарат ШВЛ від благодійників


Фото № 1

Чернігівська міська лікарня №2 отримала ще один новий апарат штучної вентиляції легень. Він вже встановлений в інфекційному відділенні цього медичного закладу. Обладнання придбала для Чернігова компанієя AB InBev Efes Ukraine, якій належить Чернігівський пивкомбінат. Як повідомляється на офіційному сайті компанії, апарати штучної вентиляції легень нею закуплені для лікарень у всіх трьох її містах, де розташовані її виробництва ― Харкові, Чернігові та Миколаєві.

Новий апарат ШВЛ мобільний, призначений в т. ч. для штучної вентиляції легень при транспортуванні важких хворих з одного приміщення до іншого. 

Таким чином, у міських лікарнях Чернігова загалом вже 38 апаратів ШВЛ.

«Коронавірус став для світу справжнім викликом. Зараз принцип нашої компанії «Об'єднувати людей, щоб зробити світ кращим» особливо актуальний, адже тільки разом ми зможемо подолати це випробування. У такій складній ситуації найголовніше ― підтримувати тих, хто навколо, і піклуватися про них», ― коментує Дмитро Шпаков, президент компанії AB InBev Efes, на офіційному сайті компанії.

Головний лікар Чернігівської міської лікарні №2 Володимир Фаль щиро подякував за нове устаткування та зазначив, що лікарі взяли до уваги досвід колег з інших країн та в умовах сьогодення діють на випередження. Адже новий вірус COVID-19 приводить до швидкого перенаповнення реанімаційних відділень у країнах, де фіксується пік епідемії. За таких умов кожен потенційний апарат і штучна вентиляція легенів у медичних установах – це врятоване життя.

Читайте також:

Про ситуацію з хворими на COVID-19 у Чернігові та забезпечення міських лікарень доповіли на нараді

Підготовка до протидії COVID-19 у Чернігові: кошти та обладнання

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!