Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 травня 2020 р.

Владислав Атрошенко: Україну зробить сильнішою дотримання принципу «Закон один для всіх»


Фото № 1

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 5 травня на щотижневій нараді в міській раді прокоментував рішення виконкому міськради Черкас, який, попри урядову постанову, послабив на території міста карантинні обмеження.

- У мене складна ситуація як у колеги. Причини для такого кроку були. Сьогодні малий бізнес справедливо обурений тим, що карантинні заходи вжиті неадекватно на користь великого бізнесу. По суті це рішення зрозуміле, просто «накипіло». Але по формі воно неправильне. Це було рішення, яке нівелює державу – а будь-які дії керівника, які нівелюють державу, не є правильними. Тjls nреба було вибирати іншу форму: акцій бізнесу, чого завгодно – але не рішення міського голови.  На мій погляд, це не може бути рішенням міського голови, якщо думати і дбати про державу, - вважає він.

На думку Владислава Атрошенка, висновок тут один: щоби уникнути подібних ситуацій та інституційної деградації держави, потрібно одне: забезпечити в Україні рівність перед законом кожного, незалежно від статків і статусу.

- Що таке віп-карантин, коли є десяток працюючих ресторанів? Наприклад, «Велюр» Тищенка і т.д. Як це може бути при загальному карантині в Україні?

А Свинарчук? Він крав чи не крав? Якщо він крав, то повинен сидіти в тюрмі. Це потрібно довести і покарати його. Якщо ж він не крав, то чому не сів у тюрму наклепник, який це сказав?

Що відбувалося з імпортом засобів захисту, коли звітувалося, що це благодійна допомога, що вона безкоштовна і розмитнювалася з нульовими ставками ПДВ? А потім «Епіцентр» вигравав багатомільйонні тендери на поставку цих засобів індивідуального захисту, розмитнених з нульовою ставкою? І це все продавалося державним органам за великі кошти, - констатував він.

Без відповідей на ці та десятки інших питань про рівність усіх перед законом говорити не доводиться, вважає Владислав Атрошенко.

- Висновки одні: для того, щоб держава остаточно не деградувала - а цей тренд ми бачимо досить тривалий час, - потрібна одна річ: закон один для всіх. Рівність громадян перед законом – це повинно було би стати в Україні найголовнішим надбанням Революції Гідності. І тоді би не було таких випадів, як у Черкасах.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!