Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
5 травня 2020 р.

Щоб не було нового карантину, будьмо відповідальними, - Владислав Атрошенко звернувся до підприємців, які відновлять роботу 11 травня


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Напередодні послаблення карантинних обмежень, яке має вступити в дію з 11 травня відповідно до урядової постанови, чернігівський міський голова звернувся до підприємців, які відновлять роботу своїх закладів.

- Якщо ми зовсім розслабимося – є ризик повернутися до більш жорстких карантинних заходів знову. Це знову буде шкода для бізнесу і купа пов’язаних з незручностями для людини в житті і побуті речей. Окрім того, кожен ризикує своїм здоров’ям і здоров’ям оточуючих людей. Тому прохання до всіх хто знову буде працювати з 11 травня: разом з послабленням заходів – усе-таки мати відповідальність. І розуміти, що повністю припиняти носіння масок, соціальну дистанцію, регулярну дезінфекцію всіх приміщень не можна. Ми повинні розуміти, що ці смерті, скільки їх відбулося в світі – це не жарти, їх ніхто не придумав. Це живі люди. І дивіться: ця хвороба зачепила і міністрів, і прем’єр-міністрів, і священників, і дітей, і спортсменів, і кого завгодно, - сказав він. Публічне звернення до чернігівців прозвучало 5 травня на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді, яка проходить у присутності журналістів і транслюється онлайн.

Принагідно Владислав Атрошенко висловив свою думку про ефективність і доцільність карантинних заходів в Україні. Він нагадав, що ситуація з COVID-19 в області більш-менш керована і в нас нема якогось галопуючого зростання. Усі вогнища хвороби більш-менш локалізовані. І, зокрема, по Михайло-Коцюбинському ситуація теж локалізована й нікуди далі не пішла. Загалом в Україні зараз кількість інфікованих зростає не галопуюче.

- Я вважаю, що заходи уряду, які були вжиті,  на початку були непослідовні. Ми впустили без належного контролю більше мільйона людей з країн, де вірус тоді вже вирував. Але, разом з тим, вони дали і дають свій результат. І сьогодні питання послаблення карантину є логічним за умови свідомої поведінки. У першу чергу, свідомої поведінки того бізнесу, якому буде дозволено працювати, - зазначив він.

Разом з тим, послаблювати карантинні заходи для бізнесу потрібно. Пора тверезо підійти до тих заходів на рівні країни, які призвели до певного дисонансу в суспільстві і які навпаки, збільшили скупченість людей на квадратний метр. Саме таким є закриття маленьких магазинчиків і ринків при працюючих супермаркетах, вважає чернігівський міський голова.

Відповідно до попередньої інформації на урядовому порталі, з 11 травня планується відкриття для відвідувань парків, скверів, зон відпочинку. Крім того, буде дозволено працювати салонам краси, перукарням, літнім майданчикам кафе і ресторанів, розташованим просто неба,  оптовим і роздрібним магазинам непродовольчих товарів, окрім зон розваг та харчування та дитячих зон в ТРЦ. Також дозвіл працювати при певних умовах мають отримати заклади побутового обслуговування населення за визначеними критеріями, музеї, бібліотеки, тренування спортсменів національних збірних команд, індивідуальні тренування (біг, хода, їзда на велосипеді, рух на активних візках спортсменів з інвалідністю), стоматологи, аудитори, адвокати, нотаріуси,  сервіс побутової техніки.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!