Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
5 травня 2020 р.

Навчальний рік для чернігівських школярів закінчиться 29 травня, дистанційно


Фото № 1

У Чернігові навчальний рік завершуватиметься планово, але дистанційно. Останній день навчання – 29 травня. Відповідні рекомендації оприлюднені вчора на сайті Міністерства освіти і науки України. Про це повідомив начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура на щотижневій розширеній нараді у міській раді сьогодні, 5 травня. 

- Учні 4-х та 9-х класів звільнені від здачі ДПА, тому оцінювання відбуватиметься з урахуванням оцінок, які були отримані протягом навчального року до введення карантину, і поточних оцінок, отриманих під час дистанційного навчання, - зазначив він. - Щодо ЗНО для 11-класників, то ці дати будуть визначені після того, як остаточно буде прийняте рішення про закінчення карантинних заходів. Є декілька сценаріїв. Один із них: можливі дати проведення основної сесії ЗНО - з 25 червня по 7 липня. Якщо закінчення карантину відбуватиметься пізніше, то це буде серпень - початок вересня. Відповідно зміщуватиметься і вступна кампанія до вищих навчальних закладів. Тому про дати проведення ЗНО для випускників говорити ще зарано. А все інше визначено і доведено до керівників навчальних закладів, - проінформував керівник управління освіти.

Він також додав, що зараз, коли навчання відбувається дистанційно, кожен предмет оцінюється і всі вчителі фіксують ці оцінки. Інформацію про отримані оцінки батьки можуть одержувати через засоби зв’язку, обрані для спілкування між учителем та учнем. На широкий загал така інформація не демонструється, оскільки відповідно до законодавства й не має бути загальнодоступною.

Більш складним є дистанційне навчання для учнів початкової ланки. Вони не можуть навчатися без допомоги дорослого, а не в кожного дорослого є можливість чи навички, щоб допомогти своїй дитині опанувати шкільний матеріал. Якщо ж говорити про старших дітей, особливо про випускні класи, то вони більш організовані, знають чого хочуть і на чому їм треба зосередитися, додав Василь Білогура.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!