Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
4 травня 2020 р.

Заплановані на травень і початок літа фестивалі в Чернігові переносяться, але не скасовуються


Фото № 1

Через карантинні заходи відкриття туристичного сезону, яке в цьому році планувалося на перші дні травня, в Чернігові не проводитимуть. Заплановані на травень фестивалі та інші проєкти, що мали би стартувати найближчим часом, переносяться. Деякі - на наступний рік, деякі - невизначений термін. Швидше за все, більшість міських культурологічних проєктів («Арт авеню» на Алеї героїв, проєкт для дітей «Наш час», який проводиться в сквері  ім. Б. Хмельницького тощо) поставлені на паузу мінімум до липня. Також свою роботу тимчасово припинили школи гідів та амбасадорів. Щоправда, останні продовжують вивчати рідне місто та розповідати про нього готуючи онлайн екскурсії, з якими можна ознайомитися на офіційних сторінках туристично-інформаційного центру (ТІЦ) та міського управління культури та туризму в соціальних мережах. Про це розповіла заступниця начальника цього управління Катерина Литвин.

У той же час, навіть у таких складних умовах туристичний сезон-2020 у Чернігові планують. Розраховують на туристичний потік у другій половині літа й на початку осені. Очікується, що переважно це буде міжрегіональний сімейний туризм, для якого наше місто є ідеальним варіантом.

А поки що фахівці готуються до сезону організаційно. Зокрема, минулого року в Чернігові започаткували традицію проведення туристичних форумів. І цього року, не дивлячись на карантинні обмеження, 29 квітня туристичний форум теж відбувся - хоч і в онлайн-форматі. Він об’єднав він понад 100 учасників та учасниць з більш ніж 30 українських міст. Говорили про проблеми та виклики, перед якими постала туристична галузь. 6 спікерів з Києва, Вінниці, Тернополя та Дрогобича ділилися своїми ідеями та напрацюваннями. Посилання на відеозапис цього форуму - https://youtu.be/qsXB7jpkZlE

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет телеканалу "Дитинець"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!