Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 квітня 2020 р.

День охорони праці під девізом «Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя»

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці, який відзначають щороку 28 квітня. У 2020 році він, за рішенням Міжнародної організації праці присвячений боротьбі з пандемією COVID-19. Девіз Дня охорони праці 2020 звучить так: «Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя».

Наразі уряди, роботодавці, працівники та їхні організації стикаються з колосальними викликами, намагаючись боротися з пандемією COVID-19 і створити безпечні та здорові умови праці. На додаток до нинішньої кризи, має місце стурбованість щодо відновлення діяльності у спосіб, який забезпечить підтримання прогресу, досягнутого в припиненні передачі інфекції.

Саме тому Всесвітній день охорони праці, який також називають Днем безпеки та здоров’я на роботі, нині присвячений подоланню спалаху інфекційних захворювань у світі праці, з особливою увагою до пандемії COVID-19.  Його мета — стимулювати національний тристоронній діалог із безпеки і здоров’я на роботі. МОП прагне використати цей день для підвищення обізнаності щодо впровадження безпечної практики на робочих місцях, відновлення і забезпечення інтеграції відповідних заходів у системи та політику управління безпекою і здоров’ям на роботі на національному рівні та рівні підприємств.

Міжнародною організацією праці підготовлений Контрольний перелік заходів, що є важливим елементом профілактики і пом’якшення наслідків поширення коронавірусної інфекції на робочому місці.

Звернення
Контрольний перелік заходів

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!