Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 квітня 2020 р.

На вул. Київській від просп. Миру до вул. Гончої - перекриття руху до вересня (заміна каналізаційного колектору)


Фото № 1

У Чернігові на вул. Київській, від перехрестя з просп. Миру до перехрестя з вул. Гончою (включно) з 24 квітня 2020 року по 10 вересня 2020 року буде цілодобово перекрито рух автотранспорту для проведення робіт на каналізаційній мережі комунального підприємства «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради. Відповідний дозвіл надав 23 квітня виконком міської ради.

Зараз у цій частині вул. Київської вже проводится заміна ділянки водопроводу, що теж передбачає виконання земляних робіт і перекриття руху автотранспорту. Заміна підземних водопровідних і каналізаційних мереж передує запланованому капітальному ремонту цієї вулиці.

За інформацією КП "Чернігівводоканал", ділянка каналізаційного колектору по вулиці Київській від проспекту Миру до вул. Гончої побудована у 1964 році з залізобетонних труб. У результаті значного терміну експлуатації стан цього колектору аварійний. А саме, виконані обстеження показали, що склепіння каналізаційного колектору вражене газовою корозією, колодязі та плити перекриття зношені, мають тріщини з глибоким розкриттям арматури. У стоках присутній пісок, що свідчить про деформацію труб та розгерметизацію колектору. У разі аварії стоки можуть потрапити в річку Стрижень, що у свою чергу впадає в річку Десна, яка є джерелом водопостачання для населення та підприємств м. Києва.

Аварійні ситуації, які відбулися на даній ділянці каналізаційного колектору, вимагають термінового проведення ремонтних робіт. Вони будуть виконуватися за рахунок коштів, акумульованих КП "Чернігівводоканал" для інвестиційної програми. Вартість робот з реконструкції колектору складає 11 046 065,71 грн з ПДВ. Торги на порталі публічних закупівель відбулися, виконавцем робіт за їх результатами визначено ТОВ "УТБ-ІНЖИНІРИНГ".

Відповідно до проєкту реконструкції колектору, на перехресті вулиці Київської та вулиці Гончої на трасі існуючих колекторів Ø400 та Ø600 мм, які проходять по вулиці Гончій, влаштовуються оглядові каналізаційні камери в кількості 2 шт. Каналізаційні камери запроектовані прямокутними в плані із монолітного бетону лоткової та робочої частини, перекриття і горловини зі збірного залізобетону з люками. На перспективу, в районі вулиці Гонча передбачається оглядовий колодязь з підключенням до каналізаційної камери двошаровими профільованими трубами КОРСИС Ø500/427мм.

Відповідно до рішення виконкому, на час перекриття автомобільного руху по вул. Київській КП «Міськсвітло» буде забезпечене освітлення перехрестя. Комунальним підприємством «Чернігівводоканал» буде встановлено на ділянках дорожні знаки згідно зі схеми організації дорожнього руху, погодженої в управлінні патрульної поліції у м. Чернігові. Управлінню патрульної поліції в Чернігівській області Департаменту патрульної поліції доручено забезпечити нагляд за організацією руху транспорту та пішоходів в районі проведення аварійних робіт. Управлінням транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку міської ради на час перекриття перехресть вулиці буде внесено зміни в маршрутну мережу для транспорту.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!