Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 квітня 2020 р.

Міський голова подякував чернігівцям за відповідальне ставлення до спільної безпеки


Фото № 1

З привітання чернігівців з великодніми святами та подяки їм за відповідальне ставлення до протиепідемічних обмежувальних заходів розпочав чернігівський міський голова Владислав Атрошенко першу нараду післясвяткового робочого тижня в Чернігівській міській раді.

- Ще раз усіх чернігівців вітаю зі святами. Хай Господь нам вибачить усі гріхи і дасть місту Чернігову розвиток і майбутнє – це найголовніше, заради чого ми працюємо. Хочу подякувати всім чернігівцям за ту відповідальність, з якою вони ставляться до дотримання правил карантину. Це видно, як кажуть, неозброєним оком. І навіть під час богослужінь – я за це особливо також вдячний – було тільки одне зауваження від поліції відносно скупчення людей у Спасо-Преображенському соборі. Але й то, для об’єктивності треба зазначити, що зазвичай у свята на богослужіннях там у десять разів більше людей. І за це велика подяка. Тому що ми бачимо, що ця зараза не оминає ні священників, ні дітей, ні будь-кого. Тому береженого Бог береже. І добре, що так ми відсвяткували,- звернувся міський голова до чернігівців.

Наступним таким випробуванням стануть поминальні дні. Владислав Атрошенко зазначив, що про їх організацію вже радився з дуже багатьма людьми. Все-таки традиції поминання наших рідних і близьких, які пішли з життя, дуже сильні. Але зараз він звертається до всіх чернігівців: давайте ще раз витримаємо, відповідально поставимося до поминальних днів і не підемо на кладовища саме наприкінці квітня. Наступна поминальна дата – 6 червня. І цього року розумним буде або відкласти відвідування кладовища на цей день, або на якусь іншу дату – щоб це відбувалося не одночасно і не масово.

Окрім застережень, що присутні кожного дня, в поминальні дні при масовому відвідування кладовищ у Чернігові додасться висока вірогідність зараження від людей, які приїдуть з інших міст. Міський голова нагадав, що багато сьогоднішніх киян є колишніми чернігівцями, які приїдуть у поминальні дні сюди. А Київ сьогодні – на жаль, один з епіцентрів коронавірусної інфекції в Україні. Для чернігівців додасться ще один ризик контакту з інфікованим, у т. ч. який про це й не знає.

- Чернігів поки що одне з небагатьох міст України, у якому на сьогодні офіційно немає інфікованих. Це при тому, що ми тестуємо вже всіх хворих на пневмонію та людей з відповідними схожими симптомами і в Чернігові ПЛР-лабораторія дає точні результати. Тож треба надзвичайно відповідально ставитися до вимог карантину, щоб як можна довше таке становище збереглося. Щоб ми у Чернігові не повторили «подвиги» тих самих Чернівців, де кілька сотень нових хворих за день. Бо це велика біда, - наголосив Владислав Атрошенко.

Чи доцільно взагалі закрити кладовище в Чернігові для відвідування в ці вихідні, як це вже зробили в багатьох містах – по цьому питанню рішення поки немає. Владислав Атрошенко зауважив, що як міський голова до такого кроку поки не схиляється.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!