Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
7 квітня 2020 р.

Дистанція між відвідувачами супермаркетів повинна бути не менше 1,5 метрів,- міський голова


Фото № 1

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко нагадав власникам продуктових магазинів і супермаркетів про необхідність організації торгівлі так, щоб у павільйонах покупці дотримувалися необхідної дистанції. Про це мова йшла на розширеній нараді в міській раді сьогодні, 7 квітня.

- До мене надійшла низка скарг, що найбільше у мережі «АТБ-Маркет» не витримується бажаний регламент роботи супермаркету під час карантину. Тобто там не дотримуються рекомендованої дистанції між людьми та їхньої кількості, які одночасно можуть перебувати у магазині. Хочу звернутися до керівника представництва цієї мережі у нашому місті. Я розумію, що є бажання збільшити товарообіг, але разом з тим треба обов’язково дотримуватися всіх вимог. Запускати по декілька відвідувачів таким чином, щоб відстань між ними була мінімум 1,5 метри. Це необхідно для того, щоб мінімізувати ризик поширення інфекційного захворювання. Організувати це реально, - вважає міський голова.

Владислав Атрошенко доручив своєму заступнику Андрію Черненку та начальнику КП «Муніципальна варта» Віталію Хрустицькому організувати зустріч з представником цієї торгової мережі та опрацювати питання контролю за дотриманням карантинних заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції. 

Також їм доручено надати пропозиції щодо запровадження в Чернігові режиму відвідування всіх продуктових магазинів таким чином, щоби дві години на добу в певний проміжок часу (зранку) вони обслуговували тільки людей похилого віку. Така практика вже запроваджена як у деяких українських, так і європейських містах є додатковим засобом захисту літніх людей від коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, що відповідно до п.5 протоколу №10 засідання Кабінету Міністрів України від 23 березня суб’єкти господарювання у сфері роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності мають запровадити режим роботи з розрахунку один відвідувач на 10 кв.метрів площі торгівельного (операційного) залу за умови дотримання дистанції між ними не менш, як 1,5 метра із встановленням спеціальних позначок.

Аналогічні норми є також в іншому урядовому документі - у п. 10 Змін, що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. №211, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 р. № 255

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!