Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
7 квітня 2020 р.

Владислав Атрошенко: Місто повинне жити й працювати

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко сьогодні, 7 квітня, на розширеній нараді звернувся до чернігівців з нагадуванням, що сплачувати за отримані житлово-комунальні послуги потрібно і в умовах карантину. Це дуже важливо, адже будь-яка несплата при її накопиченні приведе до того, що місто не зможе функціонувати. Неплатежі мешканців викличуть ланцюгову реакцію: хтось вчасно не закупить необхідних запчастин і техніка вийде з ладу, хтось невчасно заплатить заробітну плату працівникам, у когось вони потраплять під скорочення - і от вже нікому прибрати у дворі, вивезти сміття, усунути аварію на мережах, і так далі.

- Карантин приходить і йде, а місто повинно жити і працювати. Система житлово-комунального господарства теж повинна працювати. А вона не може цього робити без своєчасних платежів людей, - зазначив Владислав Атрошенко.

Міський голова акцентував на тому, що говорити мешканцям про необхідність вчасної сплати мають усі комунальники, і в першу чергу - керівники комунальних підприємств сфери ЖКГ.

- Я вас прошу кожного дня звертатися й просити людей вчасно сплачувати за комунальні послуги. Тому що за вами ваші колективи - прості люди, які забезпечують життєдіяльність нашого міста. Це тисячі людей, які за мізерні зарплати роблять місто чистішим і охайнішим. Це надзвичайно важливо і до коронавірусу, і під час коронавірусу, і після, - підкреслив він.

Звертаючись до мешканців міста, Владислав Атрошенко закликав до раціонально-позитивного погляду в завтрашній день.

- Місто повинне залишатися привабливим, чистим й охайним. А для цього треба вчасно прибирати, стригти траву, садити красиві квіти. Тільки таким чином ми приваблюватимемо туристів. Тож, ще раз прошу громадян – не рефлексувати зайве на всі телевізійні страшилки. Боятися треба - але не втрачати розум і дивитися в завтрашній день. Спілкувався з багатьма людьми, у яких враження таке, ніби ми вже вмерли. Що тепер залишилося тільки сісти всім, скласти руки, дивитися статистику смертності від коронавірусу і стогнати. Особисто я не є прихильником такої тактики і стратегії життя. Треба відповідально дотримуватися всіх вимог безпеки, але при цьому жити і рухатися далі, – підкреслив Владислав Атрошенко.

Аналіз стану заборгованості мешканців міста по розрахункам за надані ЖЕКами послуги показує, що по КП «Деснянське» рівень поточної сплати складає 85,5%, КП «Новозаводське» - 88%, КП «ЖЕК-10» – 90%.

За словами керівниці КП «ЖЕК-13» Ольги Рогової, наразі позитивні результати дає претензійна робота, виконавча служба теж включається в роботу, більшість позовних заяв задоволені й мешканці почали сплачувати свої борги. По отримувачам монетизованої субсидії оплата складає 95%, а по пільговикам – 75%. Тобто спостерігається позитивна динаміка по сплаті за монетизованою системою. Для порівняння, на початку впровадження монетизації рівень сплати становив близько 50%.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет телеканалу "Новий Чернігів"

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!