Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 квітня 2020 р.

У Чернігові про одиноких літніх людей піклуються фахівці двох територіальних центрів


Фото № 1

У Чернігові про самотніх людей похилого віку, які вже потребують сторонньої допомоги, піклуються, зокрема, фахівці територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Деснянської та Новозаводської районних у місті Чернігові рад. Про те, як адаптована робота цих служб до карантинних обмежувальних заходів, розповіли керівниці територіальних центрів Деснянського району - Світлана Носок і Новозаводського - Маргарита Алєксєєва.

У Деснянському терцентрі 96 соцпрацівників обслуговують на дому більше 1000 підопічних, у Новозаводському – 85 соцпрацівників на 884 підопічних. Тобто кожен працівник приносить продукти харчування, ліки, засоби гігієни та інші предмети побуту, а також надає соціально–побутові послуги за місцем проживання 10-12 стареньким. Зараз обидва центри там, де можливо, перерозподілили своїм соцпрацівникам ділянки обслуговування так, щоби підопічні і працівник жили в одному мікрорайоні. Це частково вирішило проблему пересування по місту.

Окрім того, на доручення чернігівського міського голови Владислава Атрошенка за кожним з центрів соцобслуговування на період карантину додатково закріплений службовий транспорт. Це автомобілі міської ради, її структурних підрозділів, а також районних рад. Центри в разі необхідності можуть викликати ці машини телефоном і використати у своїй роботі.

Обидва центри в період карантину нових підопічних для комплексного обслуговування на дому не беруть. Натомість самотнім стареньким – у тому числі й таким, що раніше до центрів не зверталися - надаватимуть разові послуги. Зв’язатися з центрами в разі потреби можна за телефонами їх «гарячих ліній»:

  • Деснянський терцентр – 67-15-67
  • Новозаводський терцентр – 66-24-65, 66-75-48.

Робота денних відділень (особисті консультації, організація дозвілля, концертних програм, зустрічей, майстер-класів та ін.) на час карантину призупинена. Одночасно для підтримки літніх людей у такий непростий період центри активізували надання консультацій телефоном і онлайн. Зокрема, зросла потреба в консультаціях фахівців психологічної служби – і цей попит стараються задовольнити.

Працівники терцентрів будуть виконувати свою роботу й під час карантину. Разом з тим, вони просять усіх чернігівців дотримуватися тих правил поведінки, які знижують ризик поширення коронавірусної інфекції. Окрім того – у безпечний спосіб допомагати літнім самотнім сусідам і знайомим: тримати з ними зв’язок, купувати на їх прохання продукти і ліки тощо. Також соціальні працівники терцентрів будуть вдячні за благодійну допомогу засобами захисту й дезінфікаторами.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!