Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 березня 2020 р.

Владислав Атрошенко: Накручування цін на товари першої необхідності пора обмежувати!


Фото № 1

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко вважає, що держава вже має обмежувати спекулятивне накручування цін на товари першої необхідності. Про це він сказав на засіданні виконкому міської ради 24 березня.

- На сьогодні я вважаю що прийшов час повернутися до питання контролю за цінами. І це моє публічне прохання до голови обласної державної адміністрації та до профільних міністрів. Для того, щоб відновити в законодавчому полі, в законний спосіб контроль за цінами на соціальні групи товарів (крупи, хліб) і засоби захисту (ті самі дезінфектори, маски і т. д.) на період епідемії, - наголосив він.

Також міський голова нагадав, що був прихильником жорстких обмежувальних заходів – але вважає, що їх потрібно було би робити раніше і більш системно.  А зараз потрібні вже й інші, наступні дії.

- На сьогодні обмежуючі заходи під час карантину вже запізнилися. Якщо проводити аналогію з лікуванням грипу, то коли певний час минув – треба вже не противірусні пігулки пити, а лікувати ускладнення.  На сьогодні я вважаю, що, на жаль, в Україні все зробили для того, щоби наслідки епідемії були максимальними. У країну абсолютно безконтрольно запустили десятки тисяч заробітчан і відпочиваючих – абсолютно без жодного тестування на наявність коронавірусу. Ці люди заїхали в Україну і не були поміщені ні на обсервацію, ні під контроль за їх пересуванням (чи вони знаходяться на домашньому карантині, чи пішли на роботу). Тому тепер можуть бути різні сценарії, і тільки час покаже, які з них втіляться, - констатував міський голова.

Пріоритетним напрямком дій, на який треба спрямувати всі зусилля  зараз, Владислав Атрошенко вважає укріплення матеріальної бази лікарень, які прийматимуть важких хворих з коронавірусом.

Також міський голова заявив, що на найближчій сесії Чернігівської міської ради ініціює звернення до керівництва держави з вимогою того, щоби вигодонабувачі від продажу величезної кількості засобів захисту з України за кордон вже після початку світової епідемії були покарані.

- Я не хочу щоб мене звинувачували в політизації, але є важливі речі, які потребують як оцінки правоохоронних структур, так і політичної оцінки. За відкритими даними і за свідченнями людей зі всього світу – зокрема, Ізраілю, Іспанії - люди там зараз користуються українськими масками, які можна купити в їх аптеках, але не можна купити в наших. За свідченнями з відкритих джерел, є цілі списки компаній, які експортували ці засоби захисту в кількості майже 100 тонн. От уявіть, що це мільйон кілограм і в одному кілограмі приблизно 100 масок. От у нас 100 мільйонів масок вивезені з України в той час, коли силовим структурам, уряду, митниці вже було добре відомо про епідемію і достатньо було інструментів для того, щоб зупинить фактично злочинні дії. На найближчій сесії ми будемо відкрито піднімати питання перед Президентом України, Урядом і Прем’єр-міністром про те, щоби вигодонабувачі були визначені. І якщо серед них є Народні депутати України – вони повинні негайно скласти мандат. І повинен бути публічний осуд для тих, хто допустив цей експорт, - наголосив він. – Це не те що безвідповідальність – це надзвичайно близько до злочину, - вважає очільник міста.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!